Nemco Machinery A/S

Nye trimmere vil øge produktivitet

Den nye Quantum Flex produktserie er det seneste banebrydende skud på stammen fra Bettcher, der er førende på markedet for trimningsudstyr. Blandt disse trimmeres mange fordele kan nævnes lavere vægt og højere knivhastighed, hvilket giver forbedret skærekvalitet. Det er samtidig hurtigere end nogensinde at foretage udskiftning af knive, og flere af modellerne giver mulighed for rekonfigurering, mens samtlige modeller vil kunne kombineres med en hvilken som helst Bettcher motor.

“Med det markante problem, som kendetegnes af den aktuelle mangel på arbejdskraft inden for kødforarbejdningsindustrien, har forarbejdningsmandskabet mere end nogen sinde tidligere behov for hjælp til at opnå selv den mindste smule ekstra udbytte med færre arbejdere til at realisere det, “ forklarer Patrick Grabovac, der er direktør for produktmarketing hos Bettcher. “Vores nye Quantum Flex trimmer er en væsentlig hjælp, da højere knivhastigheder betyder større udbytte og samtidig – mere end nogensinde tidligere – bidrager til at øge samlebåndsarbejdernes produktivitet,“ konstaterer han.

Forbedret kniv/indkapsling interface

Takket være Quantum Flex trimmernes nyudviklede interface mellem kniv/indkapsling er værktøjerne mere stabile i drift – med mindre vibration. Bettchers patenterede specialdesign betyder, at værktøjets arbejdsbelastning kan fordeles over større overflader, samtidig med at tandhjulsdrevets belastning på kniv- og indkapslingsoverflader mindskes. De dobbelte anlægsflader er særdeles holdbare, selv under højhastighedsoperationer.

Hurtig udskiftning af knive

Udskiftning af knive har aldrig været hurtigere eller nemmere end med Quantum Flex trimmerne. Bettchers enestående konstruktion af knivhuset med “cam-funktion” vil holde huset åbent, så der sker hurtig adgang til udskiftning af kniven. Dette er et bemærkelsesværdigt nyt design, som åbner og lukker trimmerhuset med et enkelt “vrid” og sikrer præcis knivtilpasning. Cam-funktionen eliminerer de udfordringer, der er forbundet med for løst eller stramt knivhus, hvilket vil kunne medføre fejlagtig slitage af knive, tandhjul eller selve knivhuset.

Rekonfigurerbar trimmer: En ny og væsentlig fordel

De ensartede komponenter hos den nye Quantum Flex Model 620 og andre mindre trimmermodeller gør det nu så nemt at rekonfigurere værktøjer som at knipse med fingrene. De eneste forskelle ligger i kniv, knivhus og dæksel. Ved at tilføje eller fratrække dybdemål kan selv den mindste model af trimmerne omdannes til en anden modelstørrelse ved hjælp af maksimalt fire komponenter. Sammenlignet med andre håndtrimmere er dette et betydeligt designmæssigt fremskridt, som også minimerer reservedelskrav.

Kan tilpasses enhver motor

Endnu en betydelig fordel hos de nye Quantum Flex trimmere er deres absolutte kompatibilitet med alle tre Bettcher motorer – UN-84, Serie II UltraDrive® og Whizard Quantum®. Forarbejdningsanlæg kan tilføje Quantum Flex trimmere til deres opsætning uden at skulle investere i nye motorer.

Quantum Flex trimmere omfatter et bredt udvalg af mindre, mellemstore og store modeller, som kan håndtere den komplette serie af højtydende trimmeranlæg.