SEW-EURODRIVE

Maskinen er brudt sammen – hvad bruger vi nedetiden på?

Vi kommer ikke uden om driftsstop pga. havarier. Dette kaldes også uplanlagte stop, afhjælpende vedligehold eller ganske enkelt reparationer. For, som vi kender det fra pålidelighedsteorien og RCM (reliability-centered maintenance), fejler maskiner ofte ganske tilfældigt, uafhængigt af driftstid og alder. Med andre ord, vi kan ikke planlægge al vedligehold.

Derfor må vi spørge: Hvor gode er vi til at udbedre fejl hurtigt, så vi kan få maskinerne i drift igen? Og hvad sker der rent faktisk i den tid vi er nede?

I det følgende er et eksempel på, hvordan SEW-EURODRIVE har hjulpet en af mange kunder med at reducere nedetiden ved uplanlagt stop og samtidig reducere antallet af uplanlagte stop.

Coca-Cola European Partners, Wakefield blev grundlagt i 1989 i Nord England og beskæftiger i øjeblikket 450 ansatte og er i volumen den største læskedrikfabrik i Europa. Over en halv milliard liter sodavand produceres i og distribueres fra Wakefield hvert år: Der kan produceres 6000 dåser pr. minut. Gennem sin 25-årige historie har anlægget også været i stand til at give mange miljømæssige fordele.

Opnåelse af succes og forbedring af CO2 aftrykket: Siden 2006 er energiforbruget reduceret med 21,5% og vandforbruget er sænket med 50%. Coca-Cola European Partners har opnået dette gennem et overvågningssystem, der gør det let at identificere, hvor energien bruges, så energibesparende programmer kan fokusere på de rigtige områder.

Projektbeskrivelse

Coca-Cola European Partners, kaldet “CCEP”, fik i 2012 CDM® vedligeholdelsesprogrammet introduceret af SEW-EURODRIVE. Dette kunne hjælpe med at opfylde de strategiske krav Wakefield-fabrikken havde til sporbarhed og produktionssikkerhed.

CDM® er et integreret vedligeholdelsesstyringssystem, der f.eks. indeholder en komplet oversigt over hele den installerede base samt lager af gear, motorer og frekvensomformere. CCEP kan via CDM® sende en vedligeholdelsesanmodning eller reservedelsforespørgsel direkte til serviceafdelingen hos SEW-EURODRIVE, som behandler sagen hurtigt uanset om det drejer sig om en ny komponent, en inspektion, en reparation eller service.

Den hurtige reaktion fra SEW-EURODRIVE-medarbejderne opnås vha. de opsamlede data og den direkte kontakt gennem CDM®, dette resulterer også i, at CCEP kan reducere lagerbeholdningen af transmissionskomponenter.

CDM®-systemet gør det også muligt at reducere fejl ved hjælp af årlige inspektioner og derigennem få en løbende tilstandskontrol og vedligeholdelseshistorik. Når komponenterne skal udskiftes vil CCEP og SEW-EURODRIVE ved hjælp af CDM® i tæt samarbejde søge alle tilgængelige alternativer, så leveringstiden af reparation eller udskiftning forkortes vha. af originale standarddele – en stor fordel ved SEW-EURODRIVES tilgængelighed og herigennem leveringssikkerhed, resulterer i bedre oppetid og produktionsevne.

Efter aftale med CCEP vil der ved udskiftning af komponenter, altid blive anvendt den nyeste energieffektive teknologi. Sammenligningen af hele den installerede bestand vil samtidig reducere antallet af varianter og investeringer i lagerbeholdning.

Energibesparelser er et vigtigt parameter for CCEP og Lee Baker, Vedligeholdelseschef hos CCEP, har for nyligt fået indført en CCEP “el- og automationsstandard” med MOVIGEAR®.

MOVIGEAR® fra SEW-EURODRIVE er et meget effektivt mekatronisk drevsystem i energi effektivitetsklasse IE5 i henhold til IEC TS 60034-30-2 og med op til 50% lavere systemtab for hele systemet (inkl. gearenhed!) som defineret i IES2 (IEC 61800-9-2). Dette er med til at understøtte målet med bæredygtige, energibesparende løsninger. Dette var en af de største årsager til at der i første omgang blev kigget på en CDM® løsning fra SEW-EURODRIVE sammen med konvertering til MOVIGEAR®.

Kunde udtalelse

“CDM® hjalp os ikke kun med at opbygge et stærkere partnerskab med SEW-EURODRIVE, men understøtter os også på vores vej til større produktionssikkerhed, energibesparelse og derigennem virksomhedens ansvar for bæredygtighed. Denne case, vi har udviklet i Wakefield, er i øjeblikket også lanceret på andre CCEP-produktionssteder – dette er et godt eksempel på flere virksomheder, der samles som et team.”

Lee Baker, vedligeholdelseschef, Coca-Cola European Partners, Wakefield, UK