Buhl & Bønsøe

Produktnyhed: Testo 191 HACCP datalogger til overvågning af sterilisation, pasteurisering og frysetørring

Det nye testo 191 dataloggersystem: Overvågning af sterilisation, pasteurisering og frysetørring med uovertruffen effektivitet

Det nye testo 191 HACCP system fra måleteknologi specialisten Testo, gør overvågning og dokumentation af temperatur og tryk i sterilisations-, pasteuriserings- og frysetørringsprocesser nemmere. Systemet består af 5 robuste dataloggere til temperatur og tryk, hvis batterier kan skiftes hurtigt og sikkert, brugervenlig software med procesbaseret og intuitive menuer, et rapporteringssystem, som er klar med ét klik med musen, samt en kuffert med mange anvendelsesmuligheder, til aflæsning, konfiguration og opbevaring.

For at forlænge holdbarheden for fødevarer ved hjælp af sterilisation, pasteurisering eller frysetørring, skal tryk og temperatur indenfor disse processer tilpasses præcist til hinanden for ikke at bringe kvalitet og fødevaresikkerhed i fare.

Som regel består en systemløsning af dataloggere og software til måling og dokumentation. Disse har dog indtil nu været komplicerede at håndtere og følsomme at bære rundt på. Dette skyldes primært, at udskiftning af loggernes batterier er besværlig. Der bruges op til 10 minutter per logger og brug af skruetrækker og smørelse er mere reglen end undtagelsen. På grund af de følsomme komponenter, øger hver batteriudskiftning risikoen for at en person berører det indvendige af dataloggeren og dermed er loggeren ubrugelig.

En verdensnyhed, brugervenlig software og kuffert med mange anvendelsesmuligheder

Testo 191 dataloggersystem, certificeret i henhold til HACCP International, løser disse problemer, først og fremmest med testo 191 professionel software. Det leveres med en 400-siders betjeningsvejledning og uddybende menuer, som forklarer processerne og med god visualisering af data. Rapporten, som kan generes med ét klik med musen, gør dokumentation af måledata hurtig og intuitiv, og bedst af alt uden at skulle gentage og genkonfigurere rapporteringsparametre.

For det andet gør designet af loggerne arbejdet lettere for kvalitetschefer i fødevarebranchen: HACCP dataloggerens batteri og måleteknologi er placeret i to separate huse . Batteriet kan hurtigt og sikkert udskiftes med et enkelt drej med fingrene, uden brug af værktøjer, smøremidler eller en tidskrævende udskiftning af O-ringe. Batterierne fås i 2 størrelser, hvilket betyder, at størrelsen på dataloggerne nemt kan tilpasses efter den enkelte måleopgave. Batterierne har en lang levetid og en attraktiv pris.

Dataloggerne leveres i en kuffert med flere funktioner, hvori dataloggerne kan opbevares sikkert og op til 8 dataloggere kan programmeres og aflæses samtidig.

Den rigtige datalogger til alle opgaver

Testo 191 serien indeholder også testo 191-P1 HACCP trykdatalogger, udover de 4 HACCP temperaturdataloggere, testo 191-T1, testo 191-T2, testo 191-T3 og testo 191-T4. Alle modeller er lavet i rustfrit stål og robust  Polyetheretherketone (PEEK). De er meget små (højde med lille batteri: 40 til 64 mm) og kan uden problem bruges på steder med sparsom plads. Deres måleområde går fra -50 til +140 °C eller 1 mbar til 4 bar abs. Følerne er stive eller bøjelige og af varierende længde (stive: 25 mm, 115 mm og bøjelige: 775 mm). Det er muligt at få skræddersyet sine følere på forespørgsel.