Is til desserten i årets nytårsmenu

inspiration til simpel nytaarsdessert
inspiration til simpel nytaarsdessert

Laver du som kok desserter til dine mange gæster nytårsaften og mangler input, hjælp eller inspiration til din nytårsdessert med is, så læs videre her

I Danmark har vi en speciel tradition, hvor mange vælger at fejre nytår under eget tag med god mad, enten hjemmelavet eller som take-away fra en af yndlings restauranterne, som i mange tilfælde leverer et “fine-dining” måltid bestående af flere serveringer, præcis som man kunne forvente at opleve på restauranten.

For mange restauranter er nytårsaften en vigtig dag, med stor omsætning. Man starter ofte tidligt, måske allerede i efteråret med at planlægge menuen, og siden begynder fremstillingen af de enkelte elementer, som saucer og dressinger, for siden at tilberede menuens hovedelementer. Heriblandt nytårsdesserten, som Kastbergs kan hjælpe med isen til.

Is til nytårsdesserten

At servere is i et nytårsmenu, som leveres som take-away kræver planlægning. Hos Kastbergs har vi fået mange forespørgsler om, om vi kan levere is i portionsstørrelser til menuen for at kunne lette arbejdet for kokkene i køkkenerne.

Som noget nyt i 2023 vil Kastbergs tilbyde, mod bestilling, at lave is-elementet til nytårsdesserterne. Isen vil være støbt i speciallavede silikoneforme, og have form som en halvkugle på 80 ml eller Ø7. Vi vil tilbyde dette produkt som vaniljeis og som passionsfrugt sorbet.

isbæger som isen bliver pakket i
Usbæger som isen bliver pakket i

Forslag til nem og simpel nytårsdessert med is

Hos Kastbergs vil vi rigtig gerne hjælpe jer kokke med at lette byrden og lave en portionsanrettet dessert, som beskrevet nedenfor. Vi vil rigtig gerne lave flotte halvkugler af is, der er nemme at anrette med et eller flere andre elementer til en lækker og nem dessert.

Derfor har vi lavet et forslag til en lækker og simpel dessert, der er nem at lave, og let at anrette for jeres kunder i hjemmet. Som på billedet kan man se en lækker halvkugle vaniljeis anrettet på en bund af et lækkert stykke brownie potentielt toppet af med lækker saltet karamelsauce. Netop tre ting, der tilsammen skaber en god balance mellem den kraftige smag af brownien, det søde fra vaniljeisen samt det salte fra karamellen.

Dessert praktik

Det er væsentligt at nævne at dette produkt kun fremstilles med henblik på salg til nytårsaften, og vil således ikke være en del af vores standard sortiment.

Selve isen støbes, som nævnt i silikoneforme, i form af en halvkugle og vil indeholde 80 ml is og af en diameter på Ø7. Alle is pakkes i en individuel emballage, som leveres i kasser med 48 stk.

Det betyder, at den enkelte restaurant har frihed til at leverer det antal desserter, som kunden ønsker, ikke begrænset af 6 stk. eller 12 stk. sampak. Det er desuden vigtigt at nævne, at Kastbergs kun leverer isen til nytårsdesserterne og ikke eksempelvis brownien. Hvad desserten består af ud over selve isen er op til jer at bestemme og lave, og vores eksempel på en dessert er ment udelukkende som inspiration til, hvad man kunne gøre.