Florette Lammefjorden stiller ultimative krav til råvarekvalitet: Det vigtigste er, at vores grøntsager er fulde af smag, saft og kraft
Florette Lammefjorden har særdeles høje standarder, når de udvælger råvarer til deres convenience-produkter. Det dansk-franske samarbejde på snitgrønt anvender i høj grad lokale danske råvarer, men anerkender også, at den ultimative grøntsagskvalitet må findes i et samspil mellem forskellige oprindelser.
Ude godt – hjemme bedst. Sådan lyder en gammel parole, der hylder det velkendte, hjemlige og genkendelige. Samme frase kunne passende bruges om den tendens, der i disse år præger den danske fødevarebranche, hvor lokale råvarer i stigende grad finder vej til de madprofessionelles køleskabe.
Hos Florette Lammefjorden, der leverer snitgrønt til foodservice, er man også glad for danske råvarer – især fra Lammefjorden, hvor jordbundsforholdene er optimale til dyrkning af f.eks. rodfrugter og kartofler. Men for det dansk-franske jointventure handler det ikke om oprindelse for oprindelsens skyld. Ifølge Anne Borghegn, Kommerciel Direktør hos Florette Lammefjorden, ønsker grøntsagseksperten at drive kategorien ved at insistere på gourmetkvalitet året rundt. Og derfor træder kravet om lokal oprindelse i baggrunden til fordel for kravet om de mest gunstige vækstbetingelser:
”Der har længe været en tendens til at hylde råvarer, der er dyrket lokalt. Og det med god grund, for selvfølgelig skal vi støtte op om de danske afgrøder, når sæson og kvalitet tillader det. For Florette Lammefjorden ønsker vi dog også at bane vej for, at mangfoldigheden i de grønne råvarers oprindelse anerkendes og værdsættes. Der ligger en respekt og logik i at dyrke grøntsager præcis dér, hvor jordbundsforhold, klima og særlige landbrugskompetencer sikrer de bedste råvarer”, konkluderer Anne Borghegn og supplerer, at Florette Lammefjorden er et samarbejde, der netop sætter mødet mellem globale landbrugstraditioner og råvarekompetencer i højsædet.
Snittede gourmetsalater med fransk selvtillid
Florette Lammefjordens palet af snitgrønt tæller alt rodfrugter til salater, og paletten udvides løbende, mens der stilles store krav til produkternes originalitet og funktionalitet. Via langtidskontrakter med ligesindede og kompetente avlere flere steder i verden, kan Florette Lammefjorden året rundt sikre kvalitetsråvarer, der er dyrket på friland.
Sidste skud på stammen af snitgrønt fra Florette Lammefjorden er Florettes gourmetsalater til foodservice. Salaterne kommer både i mono- og miksvarianter, og ifølge Anne Borghegn er disse salater et fint eksempel på, hvordan råvarekompetencer kan berige hinanden på tværs af landegrænser:
”Florettes salater produceres med afsæt i en klassisk fransk salattradition, hvor det er en kunst at mikse en perfekt salat, der balancerer det søde med det bitre og det bløde med det sprøde. Salaterne dyrkes flere steder i verden, men den franske forståelse af råvarer og råvaresammensætning er tilstede, ligesom at salaterne bliver dyrket under kyndig vejledning og kontrol af Florette, uanset hvor bladene kommer fra. Den ekspertise synes vi, der ligger stor værdi i, og den vil vi gerne bringe ind på det danske fødevaremarked”, forklarer Anne Borghegn.
Høje salatstandarder
Ude i de professionelle køkkener kan man godt mærke forskel, når råvaren har haft optimale vækstbetingelser. På Restaurant Spisegalleriet i Vejle har restaurantchefen haft Florettes nye gourmetsalater på prøve. Og ifølge ham er kvaliteten ikke til at tage fejl af:
”Standarden er utrolig høj på både smag, farve og friskhed i Florettes salater. Det er nogle af de vigtigste parametre at måle råvaren på. Derudover er det en stor fordel, at producenten på forhånd har taget højde for den optimale råvaresammensætning. Man kan tydeligt se og smage, at de enkelte blade komplementerer hinanden. Det giver stor troværdighed omkring den råvarekspertise, der ligger bag produktet, forklarer René Rasmussen, Restaurantchef på Spisegalleriet.