Endress+Hauser A/S er en af de nominerede til årets FoodTech Award 2018

Fotos: Endress+Hauser A/S: verdens første selvkalibrerende temperaturføler.

På FoodTech kan du opleve en masse spændende produktnyheder. Oplev blandt andet de syv innovative produkter, som konkurrerer om den eftertragtede FoodTech Award.

Endress+Hauser A/S er blevet nomineret med to spændende produktnyheder:

Endress+Hauser lancerer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Teqwave – et innovativt og fleksibelt måleinstrument

Temperatursensor med automatisk kalibrering
Endress+Hauser A/S er i spil til en FoodTech Award med deres nye temperatursensor, iTHERM TrustSens. Denne temperaturføler har en fuldt automatiseret in-line selvkalibreringsfunktion. Ved kalibreringen skal føleren i kontakt med et medium, hvis temperatur er nøje defineret, helst som en fysisk konstant. Et velkendt eksempel er en blanding af vand og is, som konstant holder 0oC. Det innovative ved denne temperaturføler er, at der som reference bruges en jernlegering, som har et fast og stabilt curiepunkt på 118oC. Curiepunktet er den temperatur, hvor jernets stærke magnetiske egenskaber forsvinder, hvad der er nemt at måle. 118oC er en fin referencetemperatur, der er tæt på brugstemperaturen.

Avanceret multisensor til flydende medier
Endress+Hauser A/S har også opnået en nominering for deres Teqwave multisensor. Sensoren er baseret på den såkaldte SAW (surface acoustic wave) teknologi, hvor man sender lydbølger på langs ad en væskes grænseflade mod rørvæggen. Lydbølgerne får grænsefladen af væsken til at svinge i to planer, og udbredelseshastigheden og tilbagekastningen af disse svingninger og deres dæmpning kan give en masse vigtige informationer om væsken, såsom dens densitet, temperatur og sammensætning. Det er avanceret fysik med et bredt anvendelsesområde.

Læs mere om produktnyhederne her  eller mød Endress+Hauser A/S på stand J7150

Se alle produktnyhederne på FoodTech den 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning. Du kan hente din fribillet til FoodTech 2018 her

Om Produkt News & Award:
Forud for messen har alle udstillere haft mulighed for at indsende deres produktnyheder til en fagjury, som bedømmer produktet med én, to eller tre stjerner. I år er 59 produkter blevet godkendt – heraf er otte produkter blevet tildelt de famøse tre stjerner. Ud af disse er syv blevet nomineret til FoodTech Award – en award som gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed.