Nyt kvantespring med XTS-transportsystem

Kontaktløs strøm- og dataoverførsel til moverne

Beckhoff tager et nyt kvantespring med hensyn til maskinfleksibilitet med den innovative No Cable Technology (NCT) til det intelligente XTS-transportsystem. Dette muliggør kontaktløs strømforsyning og synkron datakommunikation i realtid, hvilket gør det muligt at udvide individuelle XTS-mover til mobile håndterings- og behandlingsstationer.

Det modulære XTS-system er blevet udvidet med NCT med et specielt motormodul samt elektronik, der kan monteres på en mover. Den nødvendige hardware til transmissionsteknologien er fuldt integreret i motormodulet, så de eksisterende funktionaliteter og kompakte opsætninger bevares. Ingen yderligere tilslutninger eller forsyningsledninger er nødvendige. Styringen af hardwaren på moveren er fuldt implementeret i TwinCAT. Alle kendte TwinCAT-funktioner er tilgængelige for enkel projektimplementering.

For første gang gør NCT det muligt at behandle og kontrollere kvaliteten af produkter på moveren, mens processen kører. Tilstrækkelig kraft og hurtig kommunikation med TwinCAT styresystemet muliggør nem tilslutning af sensorer og aktuatorer. Datakommunikationen er realtidsegnet og kan synkronisere system hændelser med µs nøjagtighed i forbindelse med EtherCAT. Dette åbner op for nye løsningsmuligheder for brugeren, især inden for produkthåndtering, bearbejdning og måling parallelt med produkttransport, samt tilpasning af produktionsmaskiner til hurtigt skiftende produktionspartier:

  • Forskellige bevægelsessekvenser kan implementeres på selve moveren, for eksempel for at justere et produkt.
  • Moveren bliver et mobilt håndteringssystem med elektromotoriske gribere, løftemagneter eller vakuumsugekopper, der kan opsamle,  overføre og afsætte produkter.
  • Opvarmning eller afkøling af produkter under transport er også muligt ligeledes at udføre inline måling.
  • Den integrerede datakommunikation muliggør for eksempel unik mover-, værktøjs- og produktidentifikation samt tilstands- og procesovervågning på de individuelle movere.

http://www.beckhoff.com/nct