Nemco Inspirationsdage: Bæredygtighed betyder mere og mere i fødevareindustrien

Nemco, der er førende nordisk leverandør af løsninger til fødevareindustrien, oplever en stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger, efter at firmaet i november havde stort rykind til Nemco Inspirationsdage.

– Vi havde i høj grad fokus på innovation og bæredygtighed på Nemco Inspirationsdage, og dialogen med vores gode kunder både i løbet af selve dagene og bagefter viser, at interessen for bæredygtige løsninger er markant stigende, siger CEO Lars Olsgaard fra Nemco.

Inspirationsdagene bød på intet mindre end en verdensnyhed, idet Sealpacs Amax-serie blev vist og demonstreret. Amax er en serie traysealere, der udmærker sig ved, at hastigheden kan øges med 50 % i kraft af et iMode-modul, som også muliggør hurtig reaktion på udefra kommende påvirkninger, fx ændringer i produktionsflowet. Desuden er Amax-seriens energiforbrug lavere.

Der blev desuden fremvist og testet nye og bæredygtige emballagetyper fra hele Europa, bl.a. Sealpac og Wipak. Især Digimarc’s løsning med stregkoder integreret i designet forventes at skabe helt nye standarder i fremtiden.

Borncut gav de besøgende indblik i, hvor præcist en Borncut BC300 kan slice, og PFM viste deres PFM Scirocco flowpakker. Vemag var også repræsenteret med løsninger til både industrien og mindre butikker.

Nemco planlægger allerede nu at holde Nemco Inspirationsdage igen i foråret 2022.