Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

FoodTech Challenge & InnovateFood.dk finder sted på FoodTech 13.-15. november. Foto: MCH/Tony Brøchner.

2.500 studerende fra 45 lande har ansøgt om at deltage i innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, der afholdes under FoodTech 13.-15. november i MCH Messecenter Herning.

IT-studerende, humanister, ingeniører og en lang række af studerende på andre uddannelser håber disse dage på at blive blandt de 50 studerende, der skal deltage i den populære innovationskonkurrence FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, der foregår under fødevareteknologimessen FoodTech 13.-15. november i MCH Messecenter Herning. Flere end 2.500 studerende har ansøgt om at deltage, og ansøgerne kommer fra 45 lande, der foruden Danmark tæller nationer som Zimbabwe, Saudi-Arabien, USA, Kina og Pakistan.

Hos FoodJob Nordic, der står for rekrutteringen af de studerende, glæder man sig over at have modtaget så mange kvalificerede ansøgninger.

– Det er en meget bred og tværfaglig gruppe ansøgere, vi har modtaget fra hele 45 lande. De studerende tæller alt fra ingeniører og dataloger til humanister og kommer med vidt forskellige baggrunde og erfaringer, siger Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Nordic og fortsætter:

– Jeg har store forventninger til, at vi kan få skabt nogle dygtige, optimale og meget kompetente hold til konkurrencen. Vi leder netop efter utroligt alsidige kompetencer og baggrunde, og det stærke internationale ansøgerfelt bliver en fordel, når vi skal finde de rette personer til de unikke roller, der skal besættes.

Når de 50 studerende er fundet, fordeles de på ti hold, der hver især får en virksomhed med en case tilknyttet. Opgaven har de tre dage til at løse. Under FoodTech arbejder de studerende med hver sin case i det nye vidensområde Tech City i Hal F. Årets virksomheder er blandt branchens største og mest kendte virksomheder og tæller blandt andet Arla, KMC, Marel, Chr. Hansen og Tulip. Eksperter fra vidensinstitutioner og industrien vil via ti videns-sessioner, der tager udgangspunkt i de ti virksomheders udfordringer, give deres input til gavn for de studerende og virksomhederne.

Vigtig konkurrence
En af de virksomheder, der støtter op om Foodtech Challenge & InnovateFood.dk og for tredje gang stiller med en case, er KMC, der udvikler fødevareingredienser.

– Konkurrencen giver os nye indspark og idéer til den konkrete udfordring, som vi arbejder med. De studerende, der deltager, er dygtige og fagligt alsidige. Når de bliver sat sammen til et hold på tværs af kompetencer og baggrund til den enkelte udfordring, gør det, at de studerende kan bidrage med tværfaglige, innovative og spændende vinkler og løsninger til vores case. At der også er eksperter, der giver de studerende inputs, gør blot konkurrencen endnu bedre, siger Gitte Graverholt, Business Development Director i KMC.

FoodTech Challenge & InnovateFood.dk afsluttes på messens sidste dag, den 15. november, hvor et dommerpanel vil udpege et vinderhold.

FoodTech Challenge & InnovateFood.dk arrangeres i samarbejde af Danish Food Cluster, Foodjob Nordic og MCH Messecenter Herning.

Fakta-boks:

  • FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareindustrien og finder sted den 13.– 15. november 2018.
  • Tech City er en vigtig del af FoodTech og arrangeres i et samarbejde mellem MCH Messecenter Herning, Danish Food Cluster, MAAGE og Foodjob Nordic
  • Danish Food Cluster er en medlemsorganisation, der hjælper fødevareindustrien med at skabe innovation og vækst.
  • Foodjob Nordic er nordens førende rekrutteringsvirksomhed inden for fødevarebranchen.
  • MAAGE tilbyder virksomheder og organisationer nye perspektiver på, hvordan oplevelsesøkonomi kan inkorporeres i deres strategier.
  • InnovateFood.dk er en ekspertsession med forskere og/eller industri-eksperter, der sammen har fokus på at give nye perspektiver til casen og skabe værdi for løsningen af udfordringerne.

 

Hent din fribillet til årets FoodTech messe her