Innovation og nytænkning hædres ved International Food Contest på FoodTech

International Food Contest foregår under Foodtech 13.-15. november. Foto: MCH/Torben Worsøe

Til FoodTech 13.-15. november løber endnu en udgave af International Food Contest af stablen, og i år er der endnu mere fokus på innovation og nytænkning end nogensinde før.

1.500 tilmeldte produkter står klar, når International Food Contest (IFC) afholdes i MCH Messecenter Herning under årets fødevareteknologimesse, FoodTech.

Konkurrencen er mødestedet for hele fødevareindustrien, hvor producenterne får bedømt deres produkter af fagfolk og kan vinde priser i forskellige kategorier.

– Fornyelse er et af nøgleordene ved årets International Food Contest, hvor vi sammen skal finde ud af, hvad smag er. Vi ønsker, at branchen skal lære, hvordan en øget viden om smag kan være med til at videreudvikle vores fødevareprodukter, så hele området kan effektiviseres – både i forhold til sundhed, oplevelse og bæredygtighed, lyder det fra projektleder i MCH Messecenter Herning, John Dørr Jensen.

Foruden den traditionelle mejeridel er der også andre fødevarer, hvor der vil være fødevarekategorier som fisk & tang, vin, kager & søde sager, honning og meget mere. Ved konkurrencen vil prestigiøse konkurrencer som International Dairy Contest, Mejeribrugets Gourmetpriser og Food Awards ligeledes blive afholdt. Der bliver derfor rig mulighed for, at de besøgende kan dufte til og smage på nogle af verdens bedste fødevarer.

Nye brancher udvikles ved International Food Contest
Igennem årene er det lykkedes for flere forskellige brancher at bruge International Food Contest til at få en øget eksponering samt at bruge konkurrencens innovative natur til at forbedre deres produkter. Blandt de mange deltagere i International Food Contest er blandt andre Skærsøgaard Vin, som har været prisvinder i konkurrencen de seneste fire år. Hos Skærsøgaard Vin bruger man bl.a. konkurrencen til at videreudvikle sine produkter, og man har desuden formået at etablere sig som et kendt navn i den danske vinbranche.

– International Food Contest fungerer som et uafhængigt kvalitetsstempel for os, og konkurrencen har haft stor betydning for Danmark som et nyt vinland. Folk er begyndt at få øjnene op for den særlige kvalitet og den specielle aromaudvikling, som de nordiske vine har. I denne sammenhæng har International Food Contest været en stor hjælp for den danske vinbranche og især for Skærsøgård Vin, da konkurrencen hjælper os med at videreudvikle vores vine og etablere branchen i Danmark, lyder det fra Sven Moesgaard, ejer af Skærsøgaard.

Tradition og fornyelse
International Food Contest har i mere end 100 år bedømt mejeriprodukter og fungeret som fagligt mødested for mejeribranchen. For at fastholde og udvikle International Food Contest, er nye tiltag i gang. Blandt andet foregår IFC World Congress under International Food Contest. Her er vandbehandling og bæredygtighed i fokus. Derudover opbygges under International Food Contest et nyt smagsværksted, hvor der bliver mulighed for at smage på produkter, som udover mejeriprodukter også rummer mange andre fødevarer.

Det hele kan opleves under FoodTech i MCH Messecenter Herning 13.-15. november 2018.

Hent din fribillet til FoodTech her