Tre måder at undgå effektive tændkilder i dine Ex-områder

Sikker i Ex-områder

Undgå varme overflader, gnister og statisk udladning fra dit udstyr

Arbejder du i eksplosionsfarlige områder, er det altafgørende for sikkerheden, at du forhindrer effektive tændkilder – fx fra dit udstyr. Men hvilket udstyr kan være en potentiel tændkilde? Her får du tre eksempler – og hvad du kan erstatte det med.

 

Elektrisk pumpe exHar dit udstyr varme overflader?

Når du bruger udstyr med varme overflader til at håndtere dine stoffer, kan overfladetemperaturen ramme antændelsestemperaturen. Og det kan antænde stoffet. Derfor er motorerne i vores elektriske pumper i Ex-versioner udarbejdet uden varme overflader, så du kan bruge dem på sikker vis. Og så får du potentialudligningskabler med til at bortlede statisk elektricitet.

 

Slår din tromlehåndtering gnister?Tromleloefter ex-version

Det er ikke kun elektrisk udstyr, der er tændkilder. For bruger du mekaniske hjælpemidler som tromlevogne til at transportere dine tromler, kan det slå gnister ved friktion. Men klarer du transporten med en Secu Comfort, slipper du for at jorde din tromlevogn. For den er fuldstændig ledende, så du kan transportere dine tromler på sikker vis. Og foretrækker du en elektrisk tromleløfter, kan du også finde Ex-sikre tromleløftere uden statisk udledning.

 

Gnistfri gaffelnøgleSlår dit værktøj gnister?

Falder dit valg på det klassiske stålværktøj, når du skal fikse en opgave, er det en potentiel tændkilde, du hiver ud af værktøjskassen. For ryger stålhammeren på gulvet, kan det gnistre og glimte. Men det betyder ikke, at du må nøjes med klør fem. Vores gnistfrie værktøj er certificeret og lavet af en speciel kobber-baseret legering, der er blødere end traditionelt værktøj. Så snup sådan en i hånden i stedet og reducér risikoen for gnister.

 

Men det er ikke den eneste måde, du kan forebygge eksplosioner på …

Du kan nemlig finde mere end 2.000 produkter hos os, som forhindrer effektive tændkilder i dine Ex-zoner, eller som hjælper dig med at undgå dannelsen af en eksplosiv atmosfære. Se udvalget af Ex-produkter og løsninger.