Palcut A/S

Stabil palletering af italienske delikatesser

 

Fratelli Beretta i Milano sender hvert år 40.000 paller med delikatesser af sted. Automatisk palletering og antiskrid-ark sparer kostbar tid, fjerner driftsstop og reducerer pallenedbrud under transport.

 

Fratelli Beretta er et kendt italiensk mærke inden for pølser, skinker og andre delikatesser. Mere end halvdelen af alle italienske familier har gennem det seneste år sat tænderne i et produkt fra virksomheden.

Den familieejede virksomhed vokser årligt med 10 pct., og Fratelli Beretta har i dag 22 fabrikker i tre verdensdele. Hemmeligheden er fokus på gode råvarer og en stærkt automatiseret produktion.

Paller skred sammen

Senest har Beretta forbedret investeret i en optimering af pakkeprocessen på fabrikken i Medolago (Milano), hvor der årligt palleteres 40.000 paller med pølser. Palleteringen var tidskrævende og gav samtidig problemer, fordi mange paller skred sammen under transport, hvilket kostede dyrt.

Skridsikker løsning

Løsningen blev en fuldautomatisk arkdispenser med Antim mellemlægsark fra den danske palleteringsspecialist Palcut. De skridsikre ark erstatter mellemlagsark i bølgepap. Antim arket er coatet med en specialbelægning, som fikserer produktemballagerne, så lagene på pallerne forbliver stabile under transport. Alternativet til det skridsikre ark var at omvikle pallerne med dobbelt så meget strækfilm.

– Strækfilm er dyrt i brug og at bortskaffe. Palcut løsningen med Antim antiskrid-arket er en god investering, der reducerer omkostningerne, fordi der er færre pallenedbrud, en halveret strækfilmsafgift og højere kundetilfredshed på grund af færre pallenedbrud, siger Simone Amigoni, vicedirektør på fabrikken i Medolago.

Flere gevinster

Samtidig har Fratelli Beretta har høstet gevinster i form af mere oppetid med investeringen, fordi den fuldautomatiske Palcut arkdispenser er integreret i palleteringslinjen. Den skærer automatisk arkene fra en papirrulle. Arkene fremføres enkeltvis, så pakkerobotten kun samler ét ark op af gangen og placerer det på pallen.

Hos Fratelli Beretta lægges et ark i bunden til at beskytte mod snavs nedefra. Afhængigt om pallen bygges op med 9 eller 11 lag af produkter anvendes yderligere 2 eller 3 Antim mellemlægsark, inden den omvikles med et minimalt lag strækfilm.

– Vi har ikke haft produktionsstop på grund af Palcut løsningen. Og så sparer vi den omstændelige og manuelle udskiftning af papirmagasiner på palleteringslinjen, siger Simone Amigoni.

Tidligere skulle der manuelt og hver halve time, bæres nye bølgepapark ind og fyldes i arkmagasinet. Nu nøjes de med at installere en ny rulle Antim antiskrid-papir med palleløfter hver sjette dag.

Palcut

  • Palcut er eksperter i stabil palletering.
  • Den banebrydende arkdispenser sikrer lynhurtige arbejdsgange og mindre nedetid ved at skære arkene i en forprogrammeret længde direkte fra rullen – klar til palletering.
  • Antim65® mellemlægsarket har en skridningsvinkel på over 50°, hvilket stabiliserer pallerne under transport.
  • 500 installerede systemer i Europa for virksomheder som IKEA, Sofidel, Aqua D’or, Kellogg’s, Mondelēz og Arla Foods.

 

non-stop stacking