Oplader du dit værktøj om natten?

Brandsikkert skab til lithium-ion-batterier

Så kan der være et par brandfarer i din virksomhed

Er dit el-værktøj i hånden indtil kl. 18 og i opladeren om natten? Sådan, du presser jo hver en dråbe effektivitet ud af det – men det kan også være farligt for din biks. For intet fyrer oftere op under lithium-ion-batterier end overopladninger. Så hvordan kan du passe på din biks uden at forlade dynen?

 

Hvorfor er dine lithium-ion-batterier brandfarlige?

Overoplader du dit batteri, kan det affyre startskuddet til en kædereaktion kaldet ’thermical runaway’. Den kan antænde dit batteri, og så er den ikke til at slukke – selv med vand. I stedet får du giftige dampe mikset med en uforudsigelig brand. Så hvordan slukker du den, når vand er lige så nytteløst som at gafle en salat, når du trænger til en saftig burger?

 

Du kan sagtens oplade dem sikkert alligevel

Forestil dig, at du kunne stoppe tiden, så du fik 90 min. til at få batterierne ud af området, inden branden slap løs. Så lang tid vinder du nemlig med et SmartStore batteriskab. Det har 90 min. brandbeskyttelse indefra, så brandskabet kan nå at få batterierne ud af hytten og et sikkert sted hen. Og så vinger det kravene fra EN 14470-1 og EN 1363-1 af.

 

”Men er det så ikke lige meget, hvis ingen opdager branden i den tid?”

Det forstår vi godt, hvis du tænker. Så skabet er udstyret med et 3-trins alarmsystem, så du får besked, allerede når temperaturen ryger over 50 grader. Så kan du udnytte tiden til fulde.

 

Vil du kunne nå at få batterierne ud af din virksomhed ved brand?

Så kan du få fingrene i batteriskabet lige her. Du kan både finde det med eller uden stikkontakter til at oplade dine batterier. Ved du ikke, hvilket du skal vælge? Eller har du flere spørgsmål til, hvordan du bedst kan sikre din virksomhed? Fang vores eksperter på 76 24 40 80 eller skriv en mail til info@denios.dk.