Har du styr på normen EN 14470-1?

Brandsikkert underskab

Her er kravene til brandsikre skabe til brændbare væsker

EN 14470-1 er navnet på normen for brandsikre skabe, der anvendes til opbevaring af brændbare væsker – heriblandt kemikalier og olier. DENIOS har her samlet en oversigt over, hvad EN 14470-1 bringer på bordet af nye ”retter”.

Brandsikkert skab

 

Hvad skal du bruge EN 14470-1 til?

Tja, hvis du bare sidder på et kontor dag ud og dag ind i en virksomhed, som ikke har med olier og / eller kemikalier at gøre. Så kan EN 14470-1 muligvis godt virke temmelig ligegyldig. MEN! Du ved aldrig, hvornår du får brug for et brandsikkert skab til sikker opbevaring af brændbare væsker. Når du lige pludselig en dag står og skal investere i et brandsikkert sikkerhedsskab, så skal det gerne være det helt rigtige skab første gang, især til de priser…

 

Regler og konsekvenser i forbindelse med EN 14470-1

EN 14470-1 er en europæisk norm, som er et sikkerhedsstempel til dig, der gerne vil have sikker og korrekt opbevaring af brændbare væsker i et brandsikkert skab. Dette skyldes, at normen er bindende for producenter af sikkerhedsskabe i størrelser på under 1 m3.

Dit brandsikkert skab har selvfølgelig en brandmodstandsevne, som navnet så tydeligt indikerer: BRANDSIKKERT SKAB. Denne brandmodstandsevne bliver fastsat ved hjælp af en brandtest, som også bestemmer skabets typeklasse.

Brandsikkert skab fra DENIOS

 

Hvilken typeklasse skal du bruge til dit brandsikre skab?

I EN 14470-1 taler vi om fire klassificeringer og hermed fire typeklasser. Disse fire klasser er den målte tid, indtil temperaturen overstiger 180 grader i minuttet. De fire klasser inddeles i type 15, type 30, type 60 og type 90. Det svarer til en brandmodstand på 15 minutter, 30 minutter, 60 minutter eller 90 minutter.

Brandsikkert tromleskab

 

Andre informationer om EN 14470-1

Du finder andre væsentlige informationer om EN 14470-1 lige her på vores hjemmeside. De ekstra informationer omhandler blandt andet bygningskrav, testbetingelser og gyldighedsområde. Så kort sagt, det er informationer, du brændende ikke vil gå glip af.