Scandic Food A/S

Vi spiser for at nyde

Undersøgelser viser, at vi alle har en forkærlighed for mad, der forkæler os, især det, der er cremet og blødt, fordi det giver en eftertragtet kontrast og smidighed til det, der er sprødt, knasende og fast*. For ligegyldigt, hvad du serverer, skal hver enkelt servering føles behagelig, lækker og nydefuld i munden.

I køkkenet er der selvfølgelig fokus på ”den gode smag” – og her er det en fordel med produkter, der nemt kan twiste, løfte og optimere smage, der både kan tilgodese det søde og det salte køkken samt dine gæsters ca. 4.500 smagsløg.

Prøv fx en lækker greasy burger med Svansø Thousand Island og Svansø grillede peberfrugter.

Good Food Group, Svansø
Grøn og greasy burger med Svansø Thousand Island og Svansø grillede peberfrugter

Cremet konsistens

Den cremede konsistens er for de fleste ret attraktiv. Man mener, det skyldes, at det ofte er fedt, der giver den cremede fornemmelse, og at det derfor er vores urmenneskes foretrukne konsistens, fordi det fede og cremede pr. definition indeholder mange kalorier og dermed har været med til at sikre overlevelsen.

Den cremede konsistens er tit forbundet med fx. fede mejeriprodukter, mayonnaiser og cremer, og det kan være den primære konsistens i fx. desserter. Her giver det netop mening at supplere en cremet dessert med fx. noget sprødt – det kan være mandlerne i risalamande eller makronerne på en æblekage med flødeskum.

Der er heldigvis mange muligheder for at imødekomme dine gæsters ønsker til mad med en cremet konsistens. I Svansø ”greasy spoon” sortimentet findes flere varianter af fx aioli, mayonnaise og dressing. Og anvendelsesmulighederne er mange.

Inspiration & Tips til køkkenet

Salatmayonnaise med citron er velegnet til både skaldyr, skaldyrssalater og Fish & Chips. Samtidig er den mere stabil og fast i konsistensen – og kan blandes op uden at den skiller.

Prøv også at lave en sauce tartare – fx til zucchini fritter.

Good Food Group
Zucchini fritter med sauce tartare lavet på basis af Svansø salatmayonnaise med citron

 

Chilimayonnaise giver et spicy løft til mange forskellige retter, og fungerer også fint som dip. Den er nem at dosere fra sprøjteflasken, og velegnet i både sandwich og salater.

Den klassiske, cremede aioli lavet på ægte mayonnaise med eddike og rørsukker og smagt til med hvidløg fungerer godt som tilbehør til pommes frites, grøntsager, kød og kartofler og er samtidig ideelt i sandwich, bagels og til salater, samt til fisk og skaldyr.

*Kilder: neurogastronomi og sensorisk teori