Kan du gætte, hvor mange liter vand én dråbe olie kan forurene?

Opsamlingskar af stål

Og hvordan undgår du, at din olie lægger sig ud med grundvandet? Læs med her!

Har du svaret parat? Og er du helt klar til den store afsløring? Forrygende! For hvis dit svar lød på, at en enkelt dråbe olie kan forurene  op til1000 liter vand, så har du ramt æblet på hovedet. Men så kan den mindste dunk olie også lave ravage i grundvandet, hvis der går hul. Men ravagen kan du nemt undgå med en spildbakke eller opsamlingskar i stål.

 

Hvad kan en spildbakke gøre for dig?Spildbakke af stÃ¥l

Er der gået hul i en dunk? Eller vil du være klar, hvis der gør? På en spildbakke kan du stille dine små og få beholdere til at dryppe af efter en lækage – eller du kan opbevare dem på bakken i tilfælde af en. Men har du en stor dunk (eller flere), kan du smække den op på spildbakkens storebror, opsamlingskarret. For faktisk er en spildbakke/et opsamlingskar på listen over de kommunale forskrifters krav til sikker opbevaring. Og her er størrelsen altså ikke lige meget…

 

Size matters: Hvilken størrelse skal du udpege dig?

Uanset om du har dunke eller tromler, så er der én regel, der går igen. For tommelfingerreglen lyder på, at dit opsamlingskar eller spildbakke skal kunne rumme 10% af den samlede mængde – og altid 100% af den største beholder. Men her er bigger = better, for jo større volumen, jo højere sikkerhed.

 

Gå til stålet og gib røret

Ved du ikke helt, hvilket kar du skal vælge? Så står vores eksperter klar til at hjælpe dig med at finde den løsning, der passer på din virksomhed, din pengepung og ikke mindst miljøet. Fang os på 76 24 40 80 eller på info@denios.dk.

Olie på vand