Undgå gnister i virksomheden med gnistfrit værktøj

… Hvorfor er gnistfrit værktøj en knaldgod idé?

 

Anbefalinger og god rådgivning kan vi aldrig få for meget af. Derfor har vi også nogle førsteklasses anbefalinger til anvendelsen af dit gnistfrie værktøj, så du mindsker risikoen for eksplosioner i din virksomhed.

Hvorfor skal du overhovedet anvende gnistfrit værktøj?

Gnistfrit værktøj er værktøj til brug i EX-zonerne. Derfor har vores gnistfrie værktøj også fået ATEX-mærkatet på vores hjemmeside. Når du eller dine medarbejdere bruger almindeligt værktøj af stål, kan der dannes gnister. Disse gnister er altid dejlige, når de sker i nærkontakten med din udkårne. Men, men, men, gnister er knap så velkomne i situationer, hvor de kan være årsag til, at gas- og luftblandinger eksploderer.

Undgå gnister der futter virksomheden af

For at undgå gnister overalt hvor der er gas- og luftblandinger, har vi hos DENIOS et kæmpe udvalg af gnistfrit værktøj. Med gnistfrit værktøj har du én meget vigtig foranstaltning mod pludselige eksplosioner i din virksomhed.

Derfor er gnistfrit værktøj gnistfrit

Gnistfrit værktøj fra DENIOS bliver fremstillet af en speciel legering af kobber, som mindsker gnister i modsætning til værktøj af stål. Dog kan dannelsen af gnister aldrig helt undgås. Derfor har vi også en række foranstaltninger, som vi anbefaler, du gør brug af på arbejdspladsen.

 

Seks anbefalinger fra DENIOS

  1. Overflader i virksomheden med rust eller letmetal maling skal vædes med olie eller vand under arbejdet
  2. Ideelt set bør du fjerne rust inden arbejdet
  3. God ventilation i arbejdslokalet og generelt i hele virksomheden er en nødvendighed
  4. Beholdere, apparater og rørledninger skal fyldes med beskyttelsesgas
  5. Vær’ sikker på at der ikke dannes gnister ved nedfaldne emner under arbejdet
  6. Vær’ obs på at arbejdstøj er fri for jern

Hvordan skal du vedligeholde dit gnistfrit værktøj?

Dit gnistfrie værktøj skal selvfølgelig også vedligeholdelses, så det altid er sikkert at anvende. Derfor har vi også samlet en række tips til vedligeholdelsen. Du finder vores tips på vores hjemmeside. Her kan du også se udvalget af vores gnistfrie værktøj.