Svejsestøv på hjernen?

Uden punktudsugning og udsugningsborde støver det stadig..

 

I vores sidste artikel delte vi vigtig viden om stinkskabe og udsugningsborde i laboratorier. Vi samler tråden op på ny og bevæger os stadig inden for udsugningskategorien med emnerne punktudsugning og udsugningsborde til svejsning, lodning og limning, fordi sørme om det ikke stadig støver…

Hvornår er punktudsugning en god idé?

Punktudsugning og udsugningssystemer er en klapsalve-god idé, når røg, gas og støv fyger rundt til højre og venstre. Når svejsestøv konstant hænger i luften, risikerer du at få (svejse)støv på hjernen i bedste Dirch Passer stil.

 

Hvorfor er punktudsugning en fantastisk idé?

Når du er i gang på værkstedet eller i produktionen med at svejse, lodde eller lime, så kan udsugningssystemer (blandt andet punktudsugning) sikrer en effektiv beskyttelse af både dig, dine kollegaer og miljøet. Dette skyldes, at punktudsugning er genial til at reducere emissioner, som opstår ved svejsning, slibning og skæring. Med en sugearm ved hånden bliver røg, gas og støv opsuget korrekt, og du er beskyttet mod de skadelige stoffer.

Udsugningsborde med lufttilførsel til værksted og produktion

Hvad så med udsugningsborde? Hvornår er udsugningsborde med lufttilførsel en god idé? Et udsugningsbord til svejsning, lodning og limning er en stationær arbejdsstation, som optager det skadelige svejsestøv, så snart det forekommer. Så når du er i gang med at svejse, lodde eller lime i værkstedet, kan det være en brandvarm idé at benytte et udsugningsbord. På den måde kan du vide dig sikker, så svejsestøvet ikke går dig til hovedet.

 

Hvordan fungerer et udsugningsbord?

Et udsugningsbord fungerer ved, at de farlige stoffer, røg, støv og gasser, der kommer under svejsning, lodning og limning, bliver optaget gennem udsugningsspalter i forskellige niveauer. Derudover bliver der også tilført luft diagonalt fra de øverste og nederste forkanter langs bordets bredde. På den måde kommer du ikke i nærheden at kaste støv, røg og gas ud til højre og venstre, og du kommer heller ikke selv til at indånde det.

 

Hvilket udsugningsbord passer bedst ind på din arbejdsplads?

Hos DENIOS finder du udsugningsborde til svejsning, lodning, slibning og limning. Derudover finder du også mobile udsugningssystemer såsom punktudsugning med sugearme. Grib knoglen og ring til os på 76244080 eller tjek udvalget ud på vores hjemmeside.