Kan du ikke komme af med dine defekte lithium-ion batterier?

Transportboks til lithium-ion

Et brandsikkert skab til lithium-ion kan være den rette løsning

Skab til lithiumbatterier

 

Brænder du lige nu inde med dine defekte lithium-ion batterier grundet besked fra Miljøstyrelsen? Hos DENIOS har vi brandsikre skabe og transportbeholdere, der er udviklet til at opbevare lithium batterier sikkert og lovligt.

 

Hvorfor er lithium-ion så farligt?

Lithium-ion kan desværre selvantænde. Enten på grund af batterierne er defekte, der er fejl i tilslutningen ved opladning, de er blevet tabt, eller fordi der er fejl hos batterierne. Hvem kan ikke huske, da flypassagerer ikke måtte medbringe deres Samsung telefon, fordi de havde tendens til at selvantænde? Det samme er sket tidligere med elbiler, hvor de har selvantændt enten i garagen, eller mens bilen var i brug.

 

Hvorfor ikke bare slukke en lithium-ion brand?

Det vil selvfølgelig være langt det nemmeste bare lige hælde vand på, hvis det overhovedet var en mulighed. Lithium brande kan nemlig ikke slukkes med vand. Derfor skal ilden kvæles, eller den skal brænde ud af sig selv. Så hvis et lithium batteri ligger frit fremme i din virksomhed, og det bryder i brand, så risikerer du at miste alt. Ingen produktion, intet lager, ingen medarbejdere og ingen samarbejdspartnere.

 

Hvorfor har du brug for et skab til dine lithium-ion batterier?

Et brandsikkert skab til virksomhedens lithium-ion batterier kan være vejen frem for at sikre din virksomheds kapital, for at passe på miljøet og for at passe på dine medarbejdere. Står der elcykler eller elløbehjul i virksomheden? Bruger dine medarbejdere elværktøj? Allerede her kommer lithium batterier ind i billedet, da elcykler, elløbehjul og elværktøj bruger lithium-ion som energikilde. Disse lithium batterier skal opbevares sikkert og lovligt – Derfor har vi hos DENIOS også udviklet vores brandsikre skabe til lithium-ion.

Hvad kan et brandsikkert skab til lithium batterier?

Brandsikre skabe til lithium batterier fra DENIOS har garanteret 90 minutters brandbeskyttelse hele vejen rundt. Det vil sige både indvendigt og udvendigt. Hvis dine batterier er intakte, har du mulighed for sikkert at oplade dem inde i skabet (aktiv lagring). Du kan også ”bare” vælge at opbevare batterierne sikkert bag lås og slå uden opladning (passiv lagring).

Lige meget hvad du vælger, så vil de 90 minutters brandbeskyttelse samt den brandfrie sikkerhedsafstand på 20 meter sikrer, at ilden bliver kvalt inde i skabet, og dermed inden branden kan forvolde nogen form for skader (udover på dit brandsikre skab). Det er selvfølgelig også muligt at opbevare defekte lithium-ion batterier i vores brandsikre skabe.

Har du brug for en beholder til lithium-ion?

En beholder til transport af defekte lithium-ion kan også være relevant, hvis du skal have de defekte batterier transporteret fra A til B. Måske har du et sekundært lager, hvor det vil være mere sikkert at opbevare de defekte lithium batterier? Beskadigede og defekte lithium batterier er altid farligt gods under transport. Derfor skal du også have de rette transportbeholdere eller transportcontainere, som er fyldt godt op med PyroBubbles®. Så har du en certificeret løsning, som virker.

Pyrobubbles

Kan du ikke komme af med dine defekte lithium-ion?

Er du ramt af beskeden fra Miljøstyrelsen, som forhindrer dig i at komme af med dine defekte lithium-ion batterier? Så tag endelig fat i en af vores rådgivere her hos DENIOS. Vi sidder klar til at hjælpe dig med certificerede løsninger til sikker, lovlig og korrekt opbevaring af lithium batterier. Kontakt os på 76 24 40 80.