Hvordan er det nu med transport af gasflasker?

Specialpalle til gasflasker på truck

Find hoved og hale i hvordan du transporterer dine gasser her

Du skal transportere dine gasflasker fra A til B, og hvad gør du så? For var der ikke noget med nogle lovkrav og retningslinjer for håndtering af gasser? Eller kan du bare låne børnenes trækvogn til at flytte gasflaskerne? Find hoved og hale i, hvordan du transporterer dine gasser her.

 

Vogn til 2 gasflasker i staal

Hvad siger lovgivningen om håndtering og transport af gasflasker?

Når du fragter, håndterer og transporterer gasflasker, er der en række lovkrav, der skal overholdes. Gas i eksempelvis gasflasker defineres som farligt gods. Derfor gælder reglerne for transport af farligt gods også for transport af gas i gasflasker. Så hvis du havde tiltænkt barnevognen, klapvognen eller trækvognen derhjemme som transportmiddel af dine gasser, kan du godt tro om. Det vil være en rigtig, rigtig, rigtig dårlig idé.

 

Transport af farligt gods

Transport, håndtering og fragt af farligt gods skal ske på en sikker og lovlig måde. Denne ’sikre og lovlig’ måde kommer blandt af de rette beholdere til de forskellige farlige medier (kemikalier, kølevæsker, gasser og olier). Så inden du smider gasflasken ind i firmabilen, skal du tjekke, om den er godkendt til transport, OG du skal være sikker på, at der ikke sker skader på flasken under transporten.

Gasflaskevogn i polyethylen med stoettehjul

 

Det svageste punkt på en gasflaske

Ventilen på en gasflaske er det svageste punkt. Derfor skal den beskyttes bedre end din førstefødte. Hvis din gasflaske er beskadiget med en afrevet ventil, kan gassen gå af ballonen – eller i dette tilfælde; gasflasken. Det betyder, at der både kommer gas ud i det pågældende rum, og at ventilen bliver til et projektil, der skyder af sted.

 

Her er fem hurtige til, når du skal transportere dine gasflasker:

1.      Undgå at gasflasken vælter, mens du leger den nye formel1 helt på landevejene. Du kan sikre gasflasken med kæder, specialpaller, stativer og/eller remme.

2.      Brug altid ventilkapsler så ventilen ikke kan blive beskadiget under kørslen.

3.      Kast aldrig med gasflasken som en kuglestøder til OL.

4.      Ventilen skal ikke åbnes ved brug af værktøj.’

5.      Brug vogne og stativer til gasflasker til de kortere transportafstande.

 

Transportstativ til gasflasker

Hvad kan DENIOS hjælpe med?

Hos DENIOS kan vi både sælge dig alverdens udstyr, som er gennemtestet og godkendt til transport og fragt af gasflasker, og vi kan rådgive dig om dit nuværende udstyr, samt hvordan du kan optimere det, hvis du oplever problemer.

 

Vil du høre mere?

Du er altid velkommen til at ringe for at høre nærmere og få en masse uforpligtende ekspertrådgivning. Du kan fange os på 76244080 eller skrive en mail til info@denios.dk.