Er du også hoppet på elcyklen?

Elcykel

Så er det ikke kun vind i håret og fart over feltet, der følger med …

Hvis du er den heldige ejer af en eller flere elcykler, kommer du ikke udenom at plotte batterierne i opladeren i ny og næ. Men det er en handling, hvor der følger risici med. For opladning er en af hovedårsagerne til brand fra lithium-ion-batterier, og det er der flere grunde til.

Skab til opladning af lithium-ion-batterierHvorfor er risikoen særlig stor, når du oplader dine lithium-ion-batterier?

Når du oplader dine lithium-ion-batterier, er der en risiko for overophedning – fx hvis du bruger en uegnet oplader eller oplader i et lukket rum, hvor varmen ikke kan trække væk. Og når først den såkaldte ’thermical runaway’ er skudt i gang, er den ikke til at stoppe. Under branden producerer batterierne selv den ilt, som de skal bruge, hvilket gør branden særligt svær at slukke.

Bliv opmærksom på mange af årsagerne til brand fra lithiumbatterier.

 

Men der er ét sted i din virksomhed, du kan oplade dine batterier på sikker vis

Og det er i et brandsikkert skab til lithium-ion-batterier. For med vores skabe til opladning i din virksomhed kan du stikke dine batterier i de integrerede stik. Og hvis uheldet skulle være ude, og en brand skulle bryde ud, så giver skabets 90 min. brandsikring dig halvanden time til at få skabet ud af din virksomhed, hvor branden kan blive kvalt eller brænde ud. Men hvis du ligger under dynen eller ude af huset? Systemet giver besked, når sensorerne opdager røg eller stigende temperaturer. Så kan du og dine kollegaer nå at reagere og evakuere i tide.

Se resten af fordelene ved vores 3-trins alarmsystem.