Bliv våd med EN 15154 nødbrusere

Øjenbruser

DENIOS har nødbrusere til nødsituationer

Nødbruser med øjenbruser

 

Som arbejdsgiver skal du passe på dine medarbejdere. Derfor vil en nødbruser, øjenbruser eller kropsbruser være en god idé, hvis der arbejdes med aggressive væsker eller brændbare materialer.

 

Hvad er en nødbruser

En nødbruser er et dejligt og voldsomt brusebad, der har til formål at gennembruse dine medarbejdere, hvis der sker en medarbejderulykke. Så hvis din medarbejder kan blive skoldet, brændt eller på anden vis skadet på grund af kontakt med aggressive kemikalier og brændbare olier, er det en knaldhamrende god idé at have en nødbruser til rådighed i virksomheden. Det kan vi hos DENIOS hjælpe med.

 

EN 15154 nødbrusere – sektion 1 og 2

Du finder fire sektioner i øjeblikket, når du tjekker op på 15154 nødbrusere. Sektion 1 er for kropsbrusere med forbindelse til vandrør i laboratorierne. Sektion 2 er for øjenbrusere med forbindelse til vandrør.

Disse to sektioner dækker minimumskravene for øjen- og kropsbrusere, der har forbindelse til vandrør. Denne type af øjen- og kropsbrusere er stationære, da de netop kræver forbindelse til vandrør. Derfor skal disse typer af nødbrusere også opstilles, så medarbejdere har mulighed for at skylle kroppen og øjnene med det samme, som ulykken sker.

Øjenbruser

Dermed vil det være relevant og nødvendigt at have opstillet en kropsbruser i forlængelse af eksempelvis laboratorier, som håndterer aggressive kemikalier.

 

EN 15154 nødbrusere – sektion 3 og 4

Sektion 3 er for kropsbrusere uden forbindelse til vandrør, og sektion 4 er for øjenbrusere uden forbindelse til vandrør. Gældende for både sektion 3 og 4 er, at disse typer af øjenbrusere og kropsbrusere dækker minimumskravene for nødbrusere uden forbindelse til vandrør.

Har du områder i din virksomhed, hvor der håndteres aggressive kemikalier og brændbare olier, skal øjenbrusere og kropsbrusere være tilgængelige. Øjenbrusere og kropsbrusere uden forbindelse til vandrør vil have til opgave at yde førstehjælp i tilfælde af en ulykke.

 

Hvad skal en nødbruser kunne – udover at gøre din medarbejder våd?

Kropsbruser

Nødbrusere, kropsbrusere og øjenbrusere skal være nemme at håndtere, og de skal være godkendte. Din nye nødbruser skal kunne åbnes med en enkelt handling, og hanen skal kunne håndteres ved at dreje den i en 90 graders vinkel. Desuden er det vigtigt, at hanen ikke automatisk lukker efter brug. Hos DENIOS har vi styr på alle retningslinjer og standarder, så kontakt os inden du køber din nye nødbruser.

 

Sådan vælger du den rigtige nødbruser

Der er en række spørgsmål, du skal tage stilling til, før du kan vælge den rigtige nødbruser. Skal der være forbindelse til vandrør? Skal den være frostsikker? Skal den opstilles indenfor eller udenfor? Ring til os på 76244080 eller skriv en mail til info@denios.dk, så kan vi hjælpe dig med alle dine nødbruse-spørgsmål.