Økologi fylder mere og mere i alt fra gourmet-anretninger og cafémad til måltider på hospitaler, plejehjem og i børnehaver. Derfor sætter Økologisk Landsforening, AB – og BC Catering, Fødevarestyrelsen og Kost- & Ernæringsforbundet spot på økologien og folder den ud for alle sanser, når Cateringmesse Nord finder sted i Aalborg den 27. februar. Her kan gæsterne opleve et nytænkende og inspirerende øko-univers, der peger mod fremtiden.
Økologisk Landsforening sætter sammen med AB – og BC Catering, Fødevarestyrelsen og Kost & Ernæringsforbundet ekstra fokus på økologi og 10 års jubilæet for Det Økologiske Spisemærke, når Gigantium i Aalborg åbner dørene for Cateringmesse Nord den 27. februar 2019 – Nordjyllands største faglige fødevaremesse.
– Økologi er noget, de fleste professionelle køkkener i Danmark er nødt til at forholde sig til. Danskerne stiller i stigende grad krav til deres fødevarer og køber mere økologi end nogen andre i verden – og det vil i stigende grad også gælde, når de går ud og spiser, køber take away, sender børnene i børnehaven eller spiser frokost i kantinen på arbejdet, siger Anders Bo Andersen, salgschef hos AB Catering Aalborg.
Ifølge Økologisk Landsforening tilbyder alle landets største grossister – heriblandt AB Catering og BC Catering – efterhånden deres kunder et stort udvalg af økologiske løsninger.
– Grossisterne har for længst spottet tendenserne i markedet og er klar til at hjælpe deres foodservice-kunder med at imødekomme den voksende efterspørgsel på økologi. På messen understøtter vi den indsats ved at give gæsterne mulighed for at træde ind i et økologisk univers og blive udstyret med en masse viden og inspiration, der kan kickstarte en øko-omlægning eller skubbe dem videre på deres økologiske rejse, siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.
Få inspiration og bliv en del af øko-fællesskabet
I messens ØkoSalon kan gæsterne blive opdateret på, hvad der rører sig i den økologiske verden og få øko-inspiration via samtaler, debatter, smagsoplevelser og gode råd om Det Økologiske Spisemærke – mærket til storkøkkener i bronze, sølv eller guld, der kan dokumentere henh. 30-60%, 60-90% eller +90% økologi.
Blandt oplevelserne i ØkoSalonen er et oplæg fra Aalbæk Specialiteter, som dykker ned i historien om at skabe økologisk charcuteri af høj kvalitet. Gæsterne får under samme oplæg også tips til, hvordan de kan bruge mindre kød, men af høj kvalitet, og skrue op for mængden af grønt i menuerne.
Simon Kvist Bjerre er hovedperson i et af dagens andre arrangementer: ”Gør dine økologiske drikkevarer populære”. Her øser den nordjyske restauratør og sommelier fra Aalborg-restauranten Alimentum af sine erfaringer med at sammensætte nytænkende drikkeoplevelser. Få for eksempel hans inspiration til at sammensætte en saftmenu på øko-brændstof eller kunsten at mikse lækre, økologiske cocktails.
Det kan deltagerne også opleve i ØkoSalonen:
- Flere vitaminer til hjernen: ØkoSalonen rummer blandt andet Chefs Table. Ud over de to nævnte arrangementer løber yderligere to af stablen. Det ene handler om mødeservering. Under det andet kan gæsterne møde AB Caterings landmand og konsulent Johan Lund samt økologen Bjarne Hansen fra Skovgaards Gods på Langeland.
- Godt til ganen: I Chefs Table er der plads til 16-20 deltagere ad gangen, som vil blive beværtet med økologiske smagsoplevelser fra en topkok.
- Nyheder: I ØkoSalonens Trendzone kan man opleve økologiske produktnyheder til forskellige målgrupper og få inspiration til nye gastronomiske sammensætninger af økologiske menuforslag.
- I ØkoSalonens samtalebar om Det Økologiske Spisemærke, der arrangeres i samarbejde med Fødevarestyrelsen, fejres spisemærkets 10 års jubilæum. Her vil de professionelle køkkener, der i dag har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, blive hyldet med fest, farver og gaver. Kom og hør, hvordan man opnår spisemærket eller kommer videre på den økologiske rejse.