Miljø og sundhed
Fuldkorn har en vigtig rolle i upcycling af fødevarer
Danskerne har en imponerende appetit på fuldkorn, og vi er blandt de nationer i verden, der spiser allermest fuldkorn. Der er flere gode grunde til
Sukkerafgift, subventioner eller mærkninger? Ny rapport viser vejen til nye madvaner
I dag lanceres en ny rapport om, hvad der skal til for at ændre madvanerne i de nordiske lande. Rapporten viser, at skatter og subventioner
Änglamark bliver for andet år i træk opfattet som det mest bæredygtige brand
De danske forbrugere er blevet mere skeptiske, når de skal vurdere, hvor bæredygtigt et brand er. Mange brands går derfor tilbage i Sustainable Brand Index
Ny satsning på plantemarkedet: Arla udvider plantebaseret portefølje
Vækstpotentialet for plantebaserede produkter er stort, vurderer Jakob Bernhard Knudsen, som er direktør for Arla JÖRĐ International. Derfor udvider Arla nu brandet med ny produktportefølje
Nyt partnerskab skal få danskerne til at spise flere bælgfrugter
Bælgfrugtpartnerskabet er et nyt sektorsamarbejde, som på initiativ af Tænketanken Frej og detailkæden Lidl skal sætte fokus på og øge både produktionen og danskernes forbrug
Fødevarestyrelsen kigger dybt i bearnaisebøtter og bægre til italiensk salat
750 grossister, delikatessebutikker og slagterforretninger bliver tjekket for, om de har styr på deres fødevareemballager. Fødevarestyrelsen kontrollerer nu, om restauranters, delikatessers og slagterforretningers emballage er
Fairtrades nye kaffestandard styrker forebyggelse mod skovrydning
I et forsøg på at reducere ødelæggelse af lokalmiljøet har Fairtrade opdateret sin kaffestandard. Standarden kræver, at Fairtrade-certificerede producenter og forhandlere skal styrke forebyggelse, overvågning
Michael Kjerkegaard er ny forperson for Økologisk Landsforening
Ved fredagens generalforsamling i Økologisk Landsforening blev Michael Kjerkegaard valgt som forperson. Han afløser forperson Sten Dissing, der i starten af året overtog posten fra
”Plantebaseret ost, det er en udfordring!”
Det kræver sin mejerist at fremstille plantebaseret ost, der ligner, smager og opfører sig som en rigtig ost. Nu har unge forskere hos virksomheden FÆRM
Farvel til de sorte kødbakker
Teknologien hos de danske affaldssorteringer kan ikke genkende de sorte kødbakker, der i stedet sendes til forbrænding. Den udfordring løser Danish Crown nu ved at
Hent flere