– Mark Overland er ikke bare den øverste direktør for kvalitet og fødevaresikkerhed i amerikanske Cargill med 60.000 medarbejdere. Han er ligeledes i bestyrelsen for Global Food Safety Initiative (GFSI), som er en sammenslutning af verdens førende fødevarevirksomheder, fortæller Brand & Business Developer Jørn Jensen fra Bureau Veritas Certification.
– Han er derfor med til at sætte et markant aftryk på de krav, der stilles til alle fødevareaktører i hele verden – også i Danmark. Det er med andre ord en stor kanon, der kommer til København i forbindelse med Bureau Veritas’ 7. internationale fødevarekonference ”Global fødevaresikkerhed i en bæredygtig verden”.
Førende eksperter deltager
Ud over den store kanon kommer der ligeledes små fisk som f.eks. Vice President Niels Alsted fra den danske fiskefodervirksomhed BioMar – som faktisk er verdens førende virksomhed inden for sit felt. Ligeledes er Dr. Anne Elsser-Gravesen, ISI FOOD PROTECTION, førende inden for anvendt mikrobiologi, og hun sætter fokus på fermentering. Desuden fortæller kvalitetschef Karin Frøidt om Dagrofas forventninger til leverandører af fødevarer til deres 540 butikker.
– Det er noget for alle danske fødevarevirksomheder med globalt udsyn. Mange forskellige emner og samspillet i hele fødevarekæden bliver berørt. Deltagerne bliver opdateret på fødevaresikkerhed, bæredygtighed, leverandørstyring og forretningsudvikling af nogle af de dygtigste virksomheder i verden. Et højt internationalt niveau serveret lige her i Danmark. Det bliver en fantastisk dag, siger administrerende direktør Jacob Færgemand, Bureau Veritas Danmark.
– Konferencen indeholder noget for alle danske fødevarevirksomheder med globalt udsyn. Deltagerne bliver opdateret på fødevaresikkerhed, bæredygtighed, leverandørstyring og forretningsudvikling af nogle af de dygtigste virksomheder i verden. Et højt internationalt niveau serveret lige her i Danmark. Det bliver en fantastisk dag, siger han og tilføjer at, temaet for Bureau Veritas’ syvende internationale fødevarekonference er ”Global Food Safety & Quality in a Sustainable World”, og deltagerne bliver inspireret af førende fødevarevirksomheder som udover Cargill (USA), bl.a. omfatter Marine Harvest (N), Biomar (DK) og Dagrofa (DK).