Dybfrosne pastavarer i æsker kræver skånsom indpakning. Stigende kvalitets- og sundhedsbevidsthed samt et utal af varianter er andre krav, anlægget hos italienske Surgital skal opfylde.
Den italienske fabrikant for dybfrosne pastavarer Surgital producerer dagligt 300 pastavarianter. Og der kommer til stadighed nye til. Virksomheden besluttede sig også denne gang for Schuberts TLM-teknologi til de nye raviolier. Teknologien sikrer skånsom indpakning af de dybfrosne pastavarer i æsker med en topydelse. Takket være TLM-teknologiens fleksibilitet for nye produkter og formater har ejerne besluttet sig for en investering, som også kan bruges i fremtiden og som hurtig er udbetalt.Færdigretter er meget populære nu-til-dags og sikrer stigende omsætning for fabrikanterne. Samtidigt er det også ved convenience-produkter vigtigt at tage højde for den stigende kvalitets- og sundhedsbevidsthed samt
kundernes stigende krav til færdigretter. Surgital forener begge: Virksomheden har i mere end tre årtier stået for originale italienske pastaretter „surgelata“ (på dansk: dybfrossen). Familievirksomheden med sæde i Lavezzola i regionen Emilia-Romagna har specialiseret sig på produktion af dybfrosne varer med frisk dej samt færdigretter. Fabrikanten leverer de kulinariske lækkerier til forretninger og hotel- og restaurationsbranchen i mere end 50 lande verden over. Surgital har afdelinger i USA og Frankrig samt repræsentanter i Tyskland og England.
Vækst gennem innovation
Ravioli indpakkes hos Surgital siden 2005 med et Schubert-anlæg. Virksomheden vokser kontinuerligt og har derfor brug for endnu en emballeringsmaskine for at kunne udvide sin kapacitet til de nye raviolier.- Vi udvider vores sortiment kontinuerligt med nye produkter, for eksempel i andre farver, former og med andet fyld, forklarer Romana Tamburini og Edoardo Bacchini, direktører hos Surgital.De hidtil gode erfaringer gør det nemt at beslutte sig for endnu en løsning fra Schubert, for anlægget har kørt problemløst i mere end ti år.- Alle varianter, som vi har fundet på de sidste ti år, har vi kunne pakke automatisk ind med Schubert-anlægget. Vi er glade for samarbejdet med Schubert samt for kvaliteten og maskinens fleksibilitet, fortæller Edoardo Bacchini.Det nye anlæg emballerer ni raviolivarianter i forskellige forme, farver og lækre fyld. For emballeringen gælder: Det fyldte pasta er meget følsomt, hvilket kræver en forsigtig håndtering. Og samtidigt skal pastavarianterne sorteres korrekt og fyldes helt i æsker. Derudover er det vigtigt, at der kun fyldes
ubeskadigede produkter i æskerne. Derfor er en optisk billedkontrol af produkterne vigtigt her. Dette sikrer Schubert ved hjælp af en ovenlysfarvescanner. Denne erkender produkternes position og tilstand og giver informationerne videre til TLM-F4-pickerarmene.
Dybfrossen i æske
Det nye Schubert-anlæg hos Surgital består af fire delmaskiner: I den første delmaskine kommer de dybfrosne ravioli usorteret og uden at berøre hinanden fra køletunnellen med en temperatur på ca. -20 ºC. De overtages fra indløbsbåndet på Schubert-pickerlinjen. Produkterne sendes til de efterfølgende delmaskiner, som har i alt ni F4-robotter. Anlægget er konstrueret, så det ikke bruger megen plads: Der blev monteret tre F4-robotarme i en delmaskine takket være den nye udformning. F4-robotterne har sugekopper. Dermed optager de raviolierne fra båndet med en skånsom indsugning af luften og lægger dem derefter fra i æskerne. De tomme æsker fyldes i et magasin med tre baner.
Der tages tre æsker ud af magasinet på samme tid med en F3-overførselsrobot og lægges fra i en kædetransportør. Transportøren fører æskerne mod produktionsretningen gennem de enkelte stationer, hvor de fyldes af TLM-F4-robotterne. De fyldte æsker afleveres på et udløbsbånd og forlader Schubert-maskinen mod det efterkoblede forseglingsanlæg. Der sorteres og emballeres ni forskellige raviolisorter i tilhørende æsker. Der håndteres op til 720 raviolier per minut alt efter sorten. Maskinens rustfrie udførelse sikrer en hurtig og grundig rengøring, hvilket er utroligt vigtigt for en hygiejnisk emballering af levnedsmidler.
De to familievirksomheder forenes af innovationskraften samt mod på at gå nye veje. Og begge udvikler fremtidige produkter på hvert sit område. De lækre specialiteter fra Surgital og de fleksible emballeringsløsninger fra Schubert er ingredienserne for fremtidens succes.