De nominerede til 2017’s Food Innovator Award kommer fra mange forskellige dele af fødevarebranchen. Og det er vigtigt, mener sidste års prisvinder, Nicolai Hansen, CEO ved KMC. Han peger på evnen til udvikling i alle dele af branchen som afgørende i den internationale konkurrence:
– Verdens befolkning og særligt middelklassen er voksende, og forbrugerne efterspørger sund mad på middagsbordene. Danske fødevarevirksomheder er førende inden for dette felt, men hvis vi skal beholde vores position, er vi nødt til at løfte os sammen, siger Nicolai Hansen.
Formålet med Food Innovator Award’en er, udover at hædre en stærk innovatør, at inspirere personer og organisationer til at fortsætte innovationen.
– Innovation har mange former, og det er sjældent et spørgsmål om et enkelt, lyst øjeblik. Det er nærmere et langt, sejt træk med mange forhindringer, der skal overvindes. Den kamp foregår hver dag overalt i klyngen, og i centrum står de ildsjæle, vi gerne vil hædre, siger formand for Danish Food Cluster, Esben Laulund.
Food Innovator Award uddeles af Danish Food Cluster under årsdagen ”A Great Day for Food Innovation” den 16. marts i Agro Food Park.
De nominerede til Food Innovator Award 2017 er som følger:
Alex Højrup Munch, medejer, Stauning Whisky
Anders René Jensen, salgsdirektør ved Rema 1000 Danmark
Bent Graakjær, kok, hotelejer og gastronomisk iværksætter
Britta Tarp, ejer og CEO ved Skarø Is
Carl-Bjarne Mikkelsen, Innovations- og eksport direktør ved EASIS
Henrik Ladefoged, administrerende direktør ved Marel
Henrik Rendbøl, CEO ved Møllerup Gods
John Gynther, Premium Food Manager ved Arla Unika, Arla Foods
John Smedegaard, administrerende direktør ved Ceptu Aps
Knud Vindfeldt, COO ved Chr. Hansen A/S
Poul Agger, serieiværksætter, stifter, direktør og senere bestyrelsesformand for Agger Foods
Thomas Hecht Olsen, R&D manager ved NGI A/S
Læs mere om A Great Day for Food Innovation