Forskning og uddannelse
Svingende kaffepriser presser vietnamesiske bønder mentalt
Vietnamesiske kaffebønder oplever markant større stress og psykiske vanskeligheder. Det skyldes meget omskiftelige kaffepriser på de internationale markeder, viser en ny undersøgelse, som udviklingsøkonomer står
Millionbevilling til Erhvervsakademi Aarhus til forskning i fødevaresikkerhed
Forskere og naturvidenskabelige studerende fra Erhvervsakademi Aarhus skal sammen med universiteter og fødevareindustri bekæmpe giftstoffer i plantebaseret mad. Giftstoffer som mykotoksiner fra skimmelsvampe er et
Roskilde åbner torsdag Dyrskuepladsen for det største DM i Skills nogensinde
Når portene til Dyrskuepladsen i Roskilde åbner torsdag morgen kl. 08.00, inviterer Roskilde Kommune og SkillsDenmark til fagfestival med det største set-up nogensinde. 85 fag
Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter
Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33 pct. ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag,
Ny bog forener kokkehåndværk med gastrofysik
Hvorfor smager ting, som de gør? Hvorfor skiller sovsen? Og hvorfor bliver ægget egentlig stift, når det bliver varmet op? Det er blot nogle af
FødevareDanmark: Juniormesterlæren kan vende flere års elevtørke for fødevarefagene
Fødevarefagene har svært ved at tiltrække elever. Det kan den nye folkeskoleaftale være med til at ændre på, lyder vurderingen fra FødevareDanmark. Leif Wilson Laustsen,
Ny udstilling fokuserer på margarine
Bag margarines perlemorsfarvede, matte ydre gemmer der sig voldsomme historier om krig, globalisering, døde blåhvaler, vrede smørbønder, giftige transfedtsyrer, banebrydende dansk forskning og forarbejdet mad.
Dansk stjernekok skal lave mad på kanten af verdensrummet
I 2025 tager Rasmus Munk ud i stratosfæren. I samarbejde med to amerikanske virksomheder skal Alchemist-kokken skabe en holistisk spiseoplevelse ombord på Space Perspectives rumkapsel
Nyt center skal hjælpe virksomheder med at udnytte naturens processer
Teknologisk Institut indvier Biosolutions Technology Center. Et nyt anlæg, som med teknologiske løsninger og procesviden skal hjælpe industrien med at skabe klimavenlige produkter ved at
”Plantebaseret ost, det er en udfordring!”
Det kræver sin mejerist at fremstille plantebaseret ost, der ligner, smager og opfører sig som en rigtig ost. Nu har unge forskere hos virksomheden FÆRM
Hent flere