Asiatiske grundsaucer kan være besværlige at håndtere for de danske køkkener, blandt andet fordi det kan være svært at få ingredienserne til at smage som de gør i fx Indien og Thailand, som den thailandske madpersonlighed Chef McDang også fortalte i sidste udgave af Food&Drink. Nu er Pure Food Europe så klar på det danske marked, med en række grundsaucer, under navnet Taras, som er baseret rene, naturlige råvarer uden tilsætningsstoffer .
Produkterne henvender sig til storkøkkener, kantiner, event catering firmaer, restauranter, cafeer, supermarkeder mv. og er allerede blevet prøvesmagt og har fået rosende ord med på vejen af en lang række professionelle kokke.
– De tilbagemeldinger vi får fra køkkenerne, er nærmest overvældende. Man må sige, at de professionelle kokke har taget enormt godt imod Taras. Vi ved selvfølgelig godt, at vores produkter smager godt, men derfor er det jo alligevel ekstra godt, når man bliver bekræftet i, at andre er helt enige med os, fortæller Torsten Danielsson, der er salgschef hos Pure Food Europe og har erfaring fra fødevarebranchen fra både Indien, Danmark og Schweiz.
Taras melder sig ind på det danske marked med 14 autentiske grundsaucer samt en række færdige curry-retter fra det indiske og thailandske køkken. Fremstilling af specielt Indiske grundsaucer er meget udfordrende for europæiske kokke pga. de mange ingredienser og en fremmed produktionsteknik.
Grundsaucerne er alle veganske eller vegetariske og tilsættes kød og grønsager til en eksotisk curry-ret. Konceptet giver storkøkkener fleksibilitet, sparer tid og penge samt udvider mulighederne for menuplanlægningen med et hav af nye eksotiske retter. Det er faktisk kun fantasien og smagsløgene der sætter grænsen for, hvordan man kan anvende saucerne.
Manden der er ansvarlig for, hvad der kommer i gryderne hos Taras er Koundy Panguluri, der er en af de stærkeste navne indenfor thai- og indisk mad i Europa. Koundy er uddannet på det femstjernede hotel TAJ i Hyderabad i Indien, og har siden styret restauranter i både New Zealand og Schweiz.
– Selvom TARAS henvender sig til storkøkkener, så er vores filosofi stadig, at hver enkel portion skal smage som på en fin a la carte restaurant. Og det gør Taras produkterne. Vi går aldrig på kompromis med hverken råvarerne eller smagen, forklarer Koundy som også oplyser at produkterne bliver fremstillet af en af Europas førende fødevare producenter i Belgien og Pure Food Europe er indehaver af alle rettigheder.
Pure Food Europe er allerede i fuld gang med at introducere Taras til ledende foodservice virksomheder, kantiner, restauranter og cafeer samt detailhandlen. Ambitionen er, at virksomheden hurtigt får fodfæste på det danske marked samt i det kommende år i resten af Norden, Tyskland, Benelux og Frankrig.
– Vi har fra dag 1 fået en helt fantastisk respons fra de mange danske kokke vi har talt med, og derfor tvivler vi heller ikke et øjeblik på, at vi har et koncept, som vil vække begejstring blandt danskerne – så nu er det bare med at komme ud og få vist hvad vi kan, slutter Torsten Danielsson.