At forstå helheden fra forbrugernes adfærd og myndighedernes krav giver et stærkt fundament for arbejdet i en fødevarevirksomhed. Det mener Heidi Bretthauer, som er i gang med at tage den treårige deltidsefteruddannelse, Master i Fødevarekvalitet og -sikkerhed.
– Jeg arbejder til dagligt med strategi, derfor skal jeg vide, hvor man egentlig vil hen med fødevarer i samfundet, fortæller Heidi Bretthauer og fortsætter:
– Nu sidder jeg og arbejder med kylling. Og vi kan se, at man som forbruger begynder at gå mere over til kyllingekød, fordi det er bedre for miljøet. Hvis forbrugeren vil have mere kylling, så skal der også være mere kylling, der er i orden. Og hvordan kan vi så adskille os i Danmark, når vi ikke kan konkurrere på lønningerne? Det kan vi for eksempel på fødevarens kvalitet og sikkerhed. Hele den strategitankegang får man noget forærende om på uddannelsen.
Heidi Bretthauer arbejdede egentlig med ost, men blev headhuntet til kyllingebranchen, da Danpo fik nys om, at hun var ved at tage Masteruddannelsen i Fødevarekvalitet og -sikkerhed. Nu arbejder hun som Group Quality Manager i fjerkrækoncernen i Jylland – samtidig med at hun studerer i København.
Læs hele artiklen i Plus Proces 3/2018, der udkommer 16. april.