Streetfood, samtale og debat er på programmet, når den kendte tv-kok Claus Holm inviterer indenfor i Holms Gadekøkken på årets Foodexpo.
Holms hånddeller, gule ærter med tang og fuldkornstoast med æblekompot. Sådan lyder tre af de spændende, nyfortolkede retter, som besøgende kan glæde sig til at gå ombord i, når Foodexpo 22.-24. marts åbner dørene til Holms Gadekøkken. Bag madmekkaet står den anerkendte tv-kok, kogebogsforfatter og foredragsholder Claus Holm, der i samarbejde med Foodexpo har skabt et inspirerende spiseområde, som stimulerer samtlige sanser.
Holms Gadekøkken er bygget op omkring det populære streetfood-koncept, der i særdeleshed har vundet indpas i Danmark. Området vil byde på et udvalg af kendte retter med et streetfood-twist, der i bedste gadekøkkenstil kan nydes blandt madvogne, træstubbe og streetart.
– Et gadekøkken er dit lands DNA. Derfor er det intet mindre end spot on, at Foodexpo dedikerer et helt område til sund og smagfuld dansk streetfood og på den måde løfter det danske folkekøkken til et niveau, hvor alle kan være med. Vi skal værne om dansk mad – det må gerne nytænkes, men vi skal bevare kernen, og det gør man blandt andet ved at tænke det ind i nutidens trends, siger Claus Holm.
Spændende debatter i samtalekøkkenet
Med udgangspunkt i aktuelle fødevaretrends vil Claus Holm invitere kendte personligheder ind til samtaler og debatter i Holms Samtalekøkken, der ligger placeret midt på området i Hal F. Her kan besøgende både overvære og deltage i de spændende debatter, mens de nyder smagsprøver, som Claus Holm har kreeret.
– Samtalekøkkenet vil byde på lækker mad og en overflod af viden og inspiration. Besøgende skal glæde sig til at få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige og samtidig blive klogere. Der vil blive delt både mad og holdninger til mad, for jeg vil gerne nedbryde nogle barrierer, og det kan mad og i særdeleshed gadekøkkenet, som netop kræver, at man kommer hinanden ved. Gadekøkkenet er folkeligt og skaber fællesskaber på tværs, siger Claus Holm.
Samtalerne og debatterne vil tage afsæt i fødevaretrends som tang og insekter samt klima og bæredygtighed. Indlæggene kan opleves alle tre messedage i hele åbningstiden.
Et slaraffenland for fagfolk
Personligt ser tv-kokken selv frem til at suge ny viden til sig fra indlæggene i samtalekøkkenet, ligesom han glæder sig til at få stimuleret sin nysgerrighed og udvidet sit netværk på messen.
– Jeg er ikke god til at efteruddanne mig og komme af sted på kurser, men på Foodexpo lander jeg midt i slaraffenland for fagfolk fra fødevarebranchen, og der er garanti for, at jeg efterlader messen klogere, end da jeg ankom, siger Claus Holm og tilføjer:
– Det bliver vildt, og jeg glæder mig helt ekstremt. Det er en messe, man ikke må gå glip af.