10 tons kartofler, 4.000 liter skaldyrsbisque og 30.000 ølandsboller. Med små men talrige bestillinger skabte Corona-restriktionerne travlhed i køkkenerne hos Meyers.
For catering-benet af Meyers var 2020 på alle måder et svært år at forudsige. Pludselige skift i restriktioner og forsamlingsforbud satte pres på en forretningsmodel i høj grad bygget på levering af mad ud af huset til selskaber med mange gæster, samt afvikling af events og konferencer på egne lokationer.
Selvom de traditionelle catering-rammer pludselig smuldrede, så man dog hurtigt konturerne af en ny virkelighed:
– De skiftevise ned-, op- og nedlukninger af Danmark har på ingen måde mindsket danskernes lyst til at engagere sig med og indtage god mad, fortæller direktør for catering og digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Wacherhausen og uddyber:
– Lige fra tusindvis af seere på vores madlavnings-livestreams til et kraftigt øget ordreantal til både mortensaften, jul og nytår står én ting lysende klart: Når man skal ses med færre og generelt skære ned på de sociale arrangementer, vægtes den gode mad og convenience-faktoren desto meget højere.
Flere ordrer à færre kuverter
Netop antallet af bestillinger hos Meyers eksploderede i sidste del af 2020 målt mod samme periode i 2019. Hele 62% flere kunder lagde vejen forbi Meyers.dk for at bestille mad til jul og nytår leveret til døren i hele landet. Det samlede salg voksede med 11% i forhold til året før.
Det øgede antal af kunder skal ses som en naturlig afspejling af myndighedernes opfordringer til at samles færre om højtidens borde. Store middagsplaner blev splittet op i mindre selskaber, og de mange kunder placerede hver især mindre cateringordrer end normalt. Samlet set faldt gennemsnitsantallet af spisende kuverter i hver cateringbestilling fra 5,4 personer i 2019 til 3,7 personer i 2020.
Ramt af stilhed ovenpå en travl sæson
– Vi er selvfølgelig rigtig taknemmelige og ydmyge overfor, at rigtig mange danskere igen betroede os ansvaret med at tilberede og levere nogle af årets mest traditionsrige middage. Det høje antal af mindre bestillinger har til gengæld betydet en række nye, logistiske udfordringer, som vores dygtige kokke har taget med oprejst pande, beretter Jesper Wacherhausen og uddyber:
– Efter at have tilberedt mange tusinde andelår, 4.000 liter skaldyrsbisque og 10 tons kartofler for derefter at forsegle julens og nytårets mange kasser med 15 kilometer tape, har der været brug for en velfortjent pause.
– Nu er vi igen klar til at tage fat, og kan se lys for enden af tunellen. Mange virksomheder henvender sig for eksempel allerede for at høre om mulighederne for at samle kollegaerne over virtuelle madkoncepter. Til det formål har vi netop lanceret en række ‘virkelige’ madløsninger til virtuelle firmaarrangementer, som skal skabe øget aktivitet i vores køkkener i en ellers stille tid, slutter Jesper Wacherhausen.