Landbrug & Fødevarer og Tivoli er gået sammen om at skabe en ny Mad & Vin Festival, der skal præsentere Danmark som landet med den gode smag og kvalitet. Gæsterne kan se frem til, at Tivoli omdannes til et mad-mekka, hvor der løbende vil være events som f.eks. markeder, chokoladefestival og foredrag. Mad & Vin Festivalen byder på alt fra krebsegilde, Dom Pérignon smagning, 9-retters dessertmenu med Mike Adelsten fra Alchemist til DM i sommelier, samt en lang række andre tiltag. Det er Tivolis største satsning denne sommer. Der lægges ud lørdag den 29. august med udstilling af kæmpe landbrugsmaskiner på Plænen i Tivoli, hvor land møder by
Portene i Tivoli åbner klokken 11:00 og Mad & Vin Festivalen erklæres officielt for åben på Plænen kl. 12:00 af direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Lawaetz Arhnung og Tivolis direktør Susanne Mørch Koch, der er flankeret af Columbine, Harlekin, Pjerrot og Tivoli-Gardere.
– I år giver vi københavnerne og danskerne mulighed for at komme helt tæt på det moderne landbrug, når landbrugsmaskiner i alle afskygninger ruller ind på Plænen i Tivoli lørdag. Coronakrisen har gjort det svært at invitere danskerne ud på de mange gårde, men nu bringer vi landbruget ind i byen. Det bliver en moderne høstfest, som jeg håber, publikum tager godt imod, siger Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer.
Landbrugsmaskiner og smørrebrød indtager Plænen i Tivoli i åbningsweekenden
I åbningsweekenden den 29. og 30. august hylder Tivoli det danske smørrebrød til smørrebrødsevent på H. C. Andersen Slottet. Samme weekend skrues der op for den landlige stemning i Haven, og alle med hang til store maskiner kan glæde sig til, at landbrugsmaskiner indtager Plænen, så københavnerbørnene kan komme tæt på en traktor. Eller en nuttet kylling, hvis man mere er til det bløde og søde.
Vin-workshops med sommelier-profiler
Tivoli og Nimb sætter fokus på vin, især den danske vin, hvor der vil være blindsmagning med nogle af landets dygtigste sommeliers, vin-workshops og masser af mulighed for selv at smage noget af den bedste vin, Danmark og danske vinmagere kan byde på.
– I samarbejde med Landbrug & Fødevarer tages der hul på sommerens største og måske mest mangfoldige Mad & Vin Festival i København, når land møder by i Tivoli. Det er en stor satsning og vi gør det fordi vi kan og fordi vi ønsker at fortælle den gode historie om danske fødevarer. Vi vil også gerne vise gæsterne, at produkter fra dansk landbrug er i verdensklasse, samtidig med at velsmagende mad ikke koster en bondegård. Vi håber mødet mellem land og by vil give vores gæster en ekstraordinær oplevelse, siger Torben Planck, pressechef i Tivoli.
Boder med salat på taget & stort marked
Under hele festivalperioden er der hyggelige boder med madtemaer fx Tagtomat med krydderurter & delikatesser, Organic Boho med fremtidsvenlig mad, NiceCream med vegansk is, Bubble Tea bod og vinbar med HJ Hansen Vin. Den 18. september danner Tivoli rammen om et madmarked med fokus på friske råvarer og danske initiativer.