Verdens største gastronomiske konkurrence med sherry udvælger nu det kokke- og sommelier-team, der skal repræsentere Danmark ved den internationale gastronomiske konkurrence Copa Jerez Forum & Competition, som afholdes i Spanien i oktober 2023.
Bag COPA JEREZ står Consejo Regulador de las DD.OO Jerez-Xérès-Sherry y Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda samt Eksport Organisation Fedejerez i samarbejde med ICEX og den Spanske Ambassades Handelsafdeling i de forskellige lande.
Fire danske hold er i år udtaget til at dyste i årets Copa Jerez Nacional, som afholdes den 3. oktober på The Samuel i Hellerup, nord for København.
I år er hele tre af årets hold fra Jylland – og det fjerde fra Hellerup:
- Lasse Jespersen (sommelier) og Maximilian Huber (sous chef) fra Ti Trin Ned i Fredericia
- Patrick Jensen (sommelier) og André Skjødt Andersen (assisterende køkkenchef) fra Frederiksminde
- Mathias Breinholt (sommelier) fra Moment, som stiller op sammen med Nicolaj Møller (køkkenchef) fra Tree Top
- Allan Schultz (køkkenchef), Parsley Salon og Nana Wad (sommelier)
De fire danske hold dyster mandag 3. oktober om en plads i den verdensomspændende konkurrence Copa Jerez, som om et år afvikles i sin 10. udgave den 3.-4. oktober 2023 i Spanien.
Dette bliver holdene bedømt på:
Hvert hold (bestående af en sommelier og en kok) skal levere tre retter, forret, hovedret og dessert, som er parret med med tre forskellige sherrytyper. Råvarer og sherry til retterne udvælger og finder holdene selv. Deltagerne bliver bedømt på både deres kulinariske talent og deres viden omkring de udvalgte sherryer.
COPA JEREZ blev til med det formål at fremme sherry i den gastronomiske verden. Efter 10 år er der ikke længere nogen tvivl omkring denne internationale konkurrences niveau, både hvad angår sherrysammensætninger, deltagere og dommere, der tæller nogle af verdens største gastronomiske talenter.
De skal finde de danske finalister
Dommerpanelet i årets Copa Jerez består af erfarne profiler indenfor gastronomi og vin: Kyndigt ledt af juryformand Jonathan Berntsen (vinder af den internationale2019 – VIII COPA JEREZ & Best Chef & Bedst Dessert og indehaver af The Samuel), Simon Juhl Olesen, sommelier og sherry Educator), Bo Jacobsen (tidl. chef Restaurationen), Rasmus Palsgård (Feinschmeckeren og vin/madjournalist) og Malene Schmidt Hertz (vinkyper, DipWSET//Stifter af Vinuddannelse.dk).
Læs hvordan det gik, da Alan Bates og Peter Pepke vandt den danske konkurrence i 2021: Bates og Pepke bedst med sherry