Regeringen fremlagde i foråret en vækstmarkedsstrategi for Kina, der indikerede en forventet vækst i fødevareeksporten på 2-4 milliarder kroner om året. På trods af den seneste tids afmatning i den kinesiske økonomi og en stagnering i den danske eksport til Kina, er branchen fortsat meget optimistisk før denne uges besøg af Han Chengfu, Kinas landbrugsminister. Heller ikke landbrugs- og fødevarebranchens interesseorganisationer er spor bekymrede. Tværtimod er deres forventninger til potentialet i det kinesiske marked intakte.
– Kina er et meget interessant marked med en hastigt voksende middelklasse med øget købekraft. Og selv om der har været en afmatning i den økonomiske udvikling, er det jo vækstrater, der er langt højere end i Europa. Jeg tror, at vi godt kan lande på en fødevareeksport til Kina på 13 milliarder kroner i år, siger chefkonsulent i DI Fødevarer, Lars Zøfting-Larsen, til Altinget | Fødevarer.
Både DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer ser dog gerne, at der bliver åbnet op for at eksportere flere typer af fødevareprodukter til Kina som eksempelvis oksekød, fjerkræ og færdigvarer.