En ny bæredygtighedsplan skal sikre, at Diageo i 2030 blandt andet kan nå ud til 1 milliard mennesker med budskaber om ansvarlig brug af alkohol gennem sine brands og opnå klimaneutralitet i alle dele af den direkte drift
Diageo, som blandt andet står bag Johnnie Walker, Smirnoff og Guiness, lancerer nu 25 dristige og ambitiøse mål i sin handlingsplan ‘Society 2030: Spirit of Progress’. Planen skal gøre en positiv forskel for verden i det, som bliver kaldt ’Decade of Action’ og dermed bidrage til at indfri FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030.
Diagoe vil de næste 10 år fokusere på tre kerneområder, som er udvalgt til at understøtte FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling: fremme ansvarlig alkoholkultur, være fortaler for inklusion og mangfoldighed og bannerfører for korn-til-glas bæredygtighed.
– Som en global virksomhed er vi forpligtet til at løfte vores del af ansvaret for vores planets fremtid og vise vejen for andre. Jeg er utrolig stolt af det ansvar, vi har taget, og de resultater vi allerede har opnået i forhold til bæredygtighed. Med den nye ambitiøse handlingsplan stiller vi endnu større krav til os selv i det vigtige årti frem mod 2030, siger Ivan Menezes, administrerende direktør i Diageo.
Han forsætter:
– Ved at sætte mål for både køn og mangfoldighed, som vi skal i mål med indeni 2030, tror jeg på, vi kan nedbryde barrierer og være med til at forme en mere mangfoldig og succesfuld virksomhed og samfund.
Klimaneutrale destillerier
Med handlingsplanen lancerer Diageo også ’Sustainable Solutions’, som er en global platform, der har til formål at tilbyde privat finansiering til start-up virksomheder og teknologivirksomheder, som kan hjælpe Diageo med at omstille sin forsyningskæde og brands. Platformen har til formål at støtte små virksomheder og iværksættere med at udvikle og kommercialisere deres opfindelser. Diageo vil dele ressourcer og erfaringer med virksomhederne og derved indfri begge parters potentiale.
Ewan Andrew, Chief Sustainability Officer og President i Diageo Supply & Procurement, siger:
– Det er afgørende, at vi handler nu, hvis vi skal bevare den fantastiske verden, vi lever i. Jeg er stolt af, at vi allerede har halveret vores CO2-aftryk, og vi vil udfordre os selv yderligere ved at blive CO2-neutrale inden 2030. Det føles naturligt, at vi viser vejen med vores destillerier Oban og Royal Lochnagar, som skal være CO2-neutrale inden udgangen af året.