En brændt motor, omfattende sodskader og 100 sammensmeltede el- og datakabler. Det var det syn, der mødte det tekniske personale på slagteriet i Sæby onsdag aften. Trods dette kunne man klokken 9.05 blev den første gris stukket. Et hold på 30 mand havde gjort, hvad ingen troede muligt bare ti timer tidligere.
Christian Frederiksen, der er maskinchef på Danish Crown i Sæby, er en typisk vendelbo, der ikke strør om sig med store ord, men fredag morgen var der trods trætheden alligevel en klang af stolthed i stemmen.
– Jeg har aldrig været med til noget lignende. Der gik ikke mere end et par timer, så havde vi samlet alt, hvad der ku’ krybe og gå i og omkring Sæby. Vi var et hold på omkring 30 mand, hvor de 20 kom fra forskellige lokale firmaer. Men selv om de normalt er konkurrenter, har alle bare hjulpet hinanden, så det er gået stille og roligt, fortæller Christian Frederiksen.
Lige efter branden kastede alle medarbejdere på slagtegangen sig over oprydningen, og allerede klokken 20 begyndte rengøringen efter branden. Samtidig blev der hentet kabler og reservedele, og omkring klokken 23 blev det første nye kabel trukket.
– Vi har hele tiden været 7-8 mand fra slagteriet til at lede arbejdet, men vi sendte hurtigt nogen hjem for at sikre friske folk til at holde produktionen kørende torsdag, så de er mødt ind her til morgen, forklarer Christian Frederiksen.
I de første timer efter branden var der ikke mange, der troede på, at der ville blive slagtet i Sæby torsdag, men medarbejderne på slagteriet ville det heldigvis anderledes.
– Jeg er dybt imponeret over det arbejde, der er blevet gjort i Sæby hen over natten. At skaffe sig overblik over en brand, få ryddet op og udbedre skaderne så hurtigt, det vidner om, at vi i Danish Crown har nogle medarbejdere, der er gjort af et helt særligt stof, siger Søren F. Eriksen, der er Executive Vice President i Danish Crown Pork.
– Det er ikke bare godt arbejde, det der er præsteret i Sæby. Det er den slags indsatser, som gør, at vores kunder vælger Danish Crown. Julehandlen er den vigtigste periode hele året, så det betyder helt utroligt meget, at vi leverer det, vi har lovet til tiden. Jeg vil gerne takke alle dem, der har knoklet, for at få slagteriet i Sæby i gang igen så hurtigt. Det er en jætteindsats, siger Danish Crowns Group CEO Jais Valeur, der tilføjer, at man takket være den store indsats over natten kan minimere antallet af tabte slagtninger til under 5000.