Dybe rødder – hvilken forskel gør de? Det kan du blive klogere på til Rodens dag, hvor potentialet og perspektiverne i afgrøder med dybe rødder er i fokus
På Rodens dag kan man opleve hvordan man studerer rødder i 4-5 meters dybde, og hvad forskerne har fundet ud af, og vær med til at diskutere hvordan vi udnytter de dybe rødders potentiale i flerårige afgrøder
Vi ved at nogle planter – også kendte afgrøder – har rødder, der går rigtig langt ned i jorden, 3-5 meter eller mere. Vi ved bare ikke så meget om, hvilke fordele disse planter har – om det giver bedre adgang til vand og næringsstoffer – og om der er et større potentiale for at binde kulstof i jorden hos planter med dybe rødder.
Kan man intensivere fødevareproduktionen på en bæredygtig måde ved at integrere planter med dybe rødder i dyrkningssystemerne? Og har flerårige afgrøder et særligt potentiale – og i så fald, hvordan udnytter vi det?
Det er nogle af de spørgsmål, der sættes fokus på ved Rodens dag, tirsdag d. 26. august 2020 på Højbakkegaard, Københavns Universitet, Højbakkegårds Alle 30, 2630 Tåstrup.
Om formiddagen vises de helt unikke faciliteter i marken, som giver mulighed for at studere dybe rødder, og forskerne fortæller om resultaterne fra projektet.
Der bydes på en let frokost mellem de to dele af arrangementet.
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Dagen arrangeres i regi af forskningsprojektet Deep Frontier, der er et samarbejdsprojekt mellem Københavns Universitet (KU), Aarhus Universitet (AU) og Internationalt Centre for Research in Organic Food Systems (ICROFS). Projektet er finansieret af Villum Fonden, se mere om Deep Frontier projektet her