Flere producenter i fødevarebranchen har fået øjnene op for International Food Contest i MCH Messecenter Herning, der slår dørene op tirsdag. Det er et attraktivt sted at vise nye produkter frem, og derfor åbner konkurrencen op for, at flere produkttyper kan få en plads med nye kategorier.
Når den traditionsrige International Food Contest igen slår dørene op i MCH Messecenter Herning, skal der som altid smages på en lang række forskellige slags ost, skyr, smør og andre traditionelle og nye mejeriprodukter i kategorien DAIRY. Derudover skal der som de seneste år også smages og vurderes et væld af produkter, der knaser, bruser og smelter på tungen i FOOD-kategorien.
Kategorien FOOD oplever stigende interesse fra et bredere spænd af produkter lige fra chips og kaffe til frugt og færdigretter, og i år har flere virksomheder tilmeldt nye produkter, som ikke tidligere har været set i IFC-sammenhæng. Blandt årets nye typer af produkter er eksempelvis karameller og tangsalat. Det har givet anledning til at skabe nye kategorier, som også kan favne de nye fødevarer:
– De tilpassede kategorier er blevet mere præcise og sigende. Vi har ændret dem for bedre at kunne sætte ord på det brede spænd af tilmeldte produkter, for det er et af vores nye fokuspunkter i år. Vi skal være bedre til at sætte ord på smag og kvalitet, fortæller John Dørr Jensen, projektleder i MCH Messecenter Herning, og fortsætter:
– Det er smagen, forbrugerne lægger vægt på. De vil have individuelle fødevarer, og der er smag en vigtig faktor. Så hvis vi kan blive bedre til at sætte ord på, hvad der smager godt, hjælper vi både forbrugere og producenter.
Traditionsrigt mødested for branchen
Den traditionsrige International Food Contest løb af stablen for første gang i 1920. Dengang gik konkurrencen under navnet Landsmejeriudstillingen og var kun for mejeriprodukter. Siden er interessen vokset, og der er blevet åbnet op for, at producenter af eksempelvis brød, øl og frugt kan slutte sig til mejeristerne. Traditionen og fornyelsen fungerer ifølge arrangøren godt side om side, for formålet med konkurrencen er stadig det samme: Det handler om at balancere delikate smagsnuancer og repræsentere sit håndværk med stolthed.
International Food Contest er dermed et stadigt voksende mødested for fagfolk i fødevarebranchen. Her har de mulighed for at søge inspiration og netværke. I år afholdes IFC sammen med hi Tech & Industry Scandinavia, hvilket skaber god synergi og endnu bedre muligheder for netop inspiration og netværk:
– Jeg er helt sikker på, at mange af udstillerne har idéer og løsninger, som man også kan bruge i fødevareindustrien. Så vi ser det som en kæmpe mulighed at blive en del af en stor begivenhed, siger chefkonsulent i Mejeriforeningen, Lars Johannes Nielsen, og understreger, at han glæder sig meget til at være med på hi.
International Food Contest kan opleves 3.-5. oktober i MCH Messecenter Herning i forbindelse med hi Tech & Industry Scandinavia. Læs mere om konkurrencen på foodcontest.dk.
FOOD-kategorier i 2017:
Kød & Fjerkræ: Forarbejdede kødprodukter
Fisk & Tang: Forarbejdede fiskeprodukter
Øl
Vin & Eddike
Brød, Kager & Søde sager
Frugt & Grønt
Kolonial