Claus Meyer Holding tabte et stort, tocifret millionbeløb i 2017, der bl.a. var plaget af en vandskade i USA. Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.
Underskuddet beløb sig til 81,4 millioner kroner i 2017 hvilket er 10 gange mere end i 2016. Det på trods af, at bruttoresultatet steg 23,4 millioner kroner.
En stor del af årsagen til det eksploderende underskud er en nedskrivning af værdien af “finansielle aktiver” og “tab ved salg af kapitalandele”. Regnskabet fortæller ikke mere specifikt om, hvad det dækker over.
Selv uden disse poster er der dog tabt millioner i Claus Meyers forretninger, hvor specielt ekspansionen i USA trækker økonomiske tænder ud. Her driver Claus Meyer Great Northern Food Hall og Restaurant Agern i den historiske stationsbygning Grand Central Terminal, der i foråret blev ramt af en større vandskade, som lukkede restauranten i fire måneder.
– Den midlertidige lukning har påvirket driftsresultatet negativt og samlet set kommer de amerikanske selskaber derfor også ud med et underskud i 2017, skriver Claus Meyer Holding i regnskabet. Derudover er der investeret i at udvide de danske restauranter, hvor The Standard i Havnegade i København nu er fuldt ejet.
– Vi overtog også restaurant Almanak og søsatte en ny, overordnet plan for huset, hvor vi opdaterede og udviklede nye koncepter til restauranterne. På 1. sal i The Standard er der etableret et eksklusivt Private Dining lokale i den tidligere jazzklub, som dermed er lukket, skriver selskabet.
Claus Meyer Holding kan dog håndtere det store milliontab i 2017 uden at søge ny kapital. Ved et salg af store dele af aktiviteterne i 2015 kom der et større trecifret millionbeløb ind. Dermed er egenkapitalen – trods et fald omkring 91 millioner kroner i 2017 – fortsat på 157,7 millioner kroner, skriver Ritzau.