Gastronomi har de senere år været efterspurgt blandt sommerens festivalgæster og på fynske Heartland er det ingen undtagelse. Deres gæster kan se frem til en sommer, hvor blandt andet den svenske Michelin-restaurant Knystaforsen er på programmet.
I forlængelse af Heartlands særlige gastronomiske ånd vil gæsterne på Egeskov til juni næste år få mulighed for at opleve formidable middage i afslappende omgivelser tilberedt af kokke i verdensklasse. Festivalen offentliggør i dag de første tre restaurantoplevelser.
Sanseoplevelsen er i fokus, når den svenske Michelin-restaurant Knystaforsen helt eksklusivt rykker ud af den svenske skov og ind på Heartland til én uforglemmelig dag. Her vil gæsterne kunne opleve mad i verdensklasse tilberedt over åben ild med lokale råvarer i selskab med naturlige vine og et smil på læben.
På årets Chef’s Table er grønne fynske råvarer endnu en gang i smukt selskab, når Mikkel Karstad og familien præsenterer et grønt måltid i slottets hvilehave.
Den fælles madoplevelse er som altid i højsædet. Det sker, når kok Christian Bøjlund og 30 borgere fra Faaborg-Midtfyn Kommune atter engang byder velkommen til 300 spisende gæster til en kæmpe langbordsmiddag på plænen foran Egeskov Slot.
– Vi har samlet essensen af alt det, vi elsker på Heartlands Food-program; fælleskab, kvalitet og den legesyge tilgang til mad i de første restauranter vi offentliggør for Heartland 2023. Vi glæder os til endnu en gang at sidde side om side med vores gæster og nyde måltider i verdensklasse, siger Emil Blauert, der er programchef for Food på Heartland.
Knystaforsen – Michelin-mad nede på jorden
For første gang rykker Knystaforsen, en gastronomisk stigende stjerne ud af den svenske skov og til Egeskov Slotspark. Her vil de spisende gæster kunne opleve Michelin-restaurantens særlige univers, hvor der leges med lokale råvarer tilberedt over åben ild og uventede smagsoplevelser – flankeret af drikkevarer produceret i Skandinavien.
Bag den svenske succes, står det danske par Eva og Nicolai Tram. Parret sprang ud af dagligdagens hamsterhjulet og flyttede ind i en skov i Sverige i et forsøg på at få et liv, hvor de kunne være mere sammen og udleve deres drøm om at åbne en restaurant i deres hjem.
Det, må man sige, er lykkedes. For i juli 2022 blev deres bedrift belønnet med en rød og en grøn stjerne i Michelin-guiden. På Knystaforsen serveres der mad fra bål med lokale råvarer og svenske vine. Det er fine-dining nede på jorden med røg i øjnene og smil på læben.
– Knystaforsen er den nye stjerne på den svenske stjernehimmel. Eva og Nicolai Tram har forvandlet deres hjem til en restaurant ved at lave Michelin-mad over åben ild midt i skoven i Halland. Og at kunne få lov til at præsentere det for gæsterne på Heartland til næste år er en kæmpe ære, som vi glæder os meget til, siger Emil Blauert, Food-ansvarlig på Heartland.