– Vi overser ernæringens store betydning for mennesker på danske sygehuse og plejehjem, når vi helbreder. For det er ikke kun medicin, der virker, men i høj grad også den rette medicinske ernæring. Studier viser, at man ligger 2-7 dage længere på hospital, hvis ernæring ikke er tænkt ind som en del af behandlingen. Det påpegede videnskabelig rådgiver Susanne Wolff fra Nestlé Health Science, da Ældreminister Thyra Frank 6. april gæstede Nestlé Danmark i Ørestaden.
– Forskningen og udviklingen inden for fødevarer til særlige medicinske formål er i dag så langt, at den rette ernæring kan have afgørende betydning for patienten eller den svækkede ældres overlevelse og fremadrettede livskvalitet, sagde Susanne Wolff på mødet med ministeren, hvor også Nestlés nordiske chef, Michiel Kernkamp, Nestlé Health Sciences danske salgschef Mette Sørensen samt Nestlé Danmarks kommunikationschef Martin Broberg deltog.
40 pct. af alle danske patienter og op til 60 pct. af ældre på plejehjem er ifølge Susanne Wolff i risiko for underernæring. Derfor skal ernæringsterapi være en mere markant del i hele sundhedssystemet og være et tilbud, der er tilgængelig for alle, mener Nestlé Danmark.
– Det er ikke nok med fx proteinholdige fødevarer. Kosten skal indeholde en bred vifte af den rette næring og mineraler, og derfor bør fødevarer til særlige medicinske formål tænkes mere ind i det danske sundhedssystem som en vigtig del af behandlingen. Også i den efterfølgende rehabiliteringsfase, når man er kommet hjem fra hospital, er den rette ernæring ekstremt vigtig, siger Susanne Wolff, der er Ph.D. i Human Ernæring.
Hun påpeger, at fødevarer til særlige medicinske formål kan sagtens smage godt, samtidig med, at de er fyldt med de rigtige mineraler og næringsstoffer.
– Vi lægger en dyd i, at vores produkter til særlige medicinske formål er udviklet og tilpasset til de ernæringsmæssige behov og udfordringer hos patienter og ældre svækkede borgere, hvor appetitten ofte er lav. Fx kan synkebesvær ofte være en begrænsende faktor. Derfor er det tvingende nødvendigt, at disse produkter er velsmagende og tilpasset med den rette konsistens, supplerede salgschef Mette Sørensen, Nestlé Health Science, på ministermødet.