Business Region MidtVest har besluttet at flytte debuten for områdets store fødevarefejring Madmødet til maj 2021.
Alt var ellers gjort klar til at samle de syv kommuners madaktører og borgere til tre dages hyldest til de lokale råvarer og fødevareproducenter i dagene 14. – 16. maj 2020. Men hos Business Region MidtVest er vurderingen, at selvom de danske myndigheder begynder at åbne op, så kan man ikke opnå den ønskede effekt af Madmødet, hvis det skal afholdes i maj 2020.
– Vores mål med Madmødet er at skabe værdi og på sigt øget forretning på fødevareområdet her i Midt- og Vestjylland. Det handler ikke blot om, at vi ville afholde en folkefest med smagsprøver og tivoli. Hvis det var målet, kunne vi godt have holdt nogle hyggelige dage i maj 2020, men der ligger et større formål bag Madmødet, så derfor har vi valgt at flytte den store fejring til maj 2021, så vi kan få forløst det potentiale, der er i projektet, forklarer Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern, der netop har givet formandsposten i Business Region MidtVest videre til Peder Chr. Kirkegaard, borgmester i Skive.
Gåtur med borgmestre og andre politikere
De mange aktiviteter, der allerede var præsenteret, håber leder af Business Region MidtVest Susanne Nors, kan flyttes med til 2021. Det er bl.a. Madcaminoen, hvor man kan vandre på en fødevarerute i Vestjylland og Walk, Talk and Eat, hvor man kan vandre langs Vestkysten og smage på lokale fødevarer, mens man debatterer fødevarepolitik med lokale politikere. Det er Spis ved bondens bord, hvor op mod 100 landmænd vil invitere hjem i stuehuset til middag og en snak om, hvordan de hver især producerer fødevarer. Og så var planen at en lang række kulturinstitutioner ville åbne dørene til fællesspisninger, hvor man kan samles til en spændende middag på f.eks. Nørre Vosborg, Hjerl Hede og Naturkraft.
– Der er blevet arbejdet intenst med at skabe Madmødet, og flytningen til 2021 betyder blot, at vi får et endnu mere interessant og stærkt Madmøde i 2021. Vi kan bygge videre på det, som vi allerede har opnået, og tilføje endnu flere interessante events og mennesker. For i vores syv kommuner er der en lang række interessante og innovative fødevareaktører, både producenter, forarbejdningsvirksomheder og kokke. Dem vil vi gerne bringe sammen til Madmødet, og på den måde hjælpe hver især med at udvikle deres forretning, med det resultat at vi gør dem og hele vores område rigere, siger Susanne Nors leder af Business Region MidtVest.
Madmøder skal føre mennesker sammen
Hun bakkes op af BRMV’s nye formand borgmester Peder Chr. Kirkegaard.
– Madmødet er ikke en enkeltstående event, men et kontinuerligt arbejde med udvikling af et helt erhverv, så derfor er det fornuftigt at udskyde til 2021. Vi vil fortsætte med at føre mennesker sammen i det kommende år fra hele værdikæden lige fra fiskeri og landbrugsproduktion, restauratører, procesindustri- og eksportvirksomheder. Ved at sætte de rigtige mennesker sammen kan vi få nye ideer og fremme nye samarbejder til videreudvikling af fødevareerhvervet, forklarer formand Peder Chr. Kirkegaard, borgmester i Skive.
Nogle af de møder gennem året, som Peder Chr. Kirkegaard henviser til, er bl.a. projekter som Bedre Spisesteder i MidtVest, Food Finder, Gastronomiske Værksted, deltagelse på messer, Midt- og Vestjysk Udviklingsplatform for Fødevarer og Provenance DK, der er et treårigt forsknings- og udviklingsprojekt med fokus på terroir. Desuden arbejdes der med talenttiltrækning til Midt- og Vestjylland, så man kan tiltrække de dygtigste medarbejdere til branchen. Alt sammen initiativer under Business Region MidtVest.
– Med flytningen giver det os mulighed for at få flere producenter og virksomheder med som deltagere i projektet, og dermed får vi i 2021 et Madmøde med endnu flere arrangementer og aktiviteter, og kan tiltrække flere deltagere, som vil være med til at fejre fødevareerhvervet rundt i de syv kommuner, fastslår Susanne Nors.
Er man interesseret i at være deltager i Madmødet 2021, kan man finde yderligere information på hjemmesiden http://www.madmødet.dk.