At der er kommet mere opmærksomhed på de gode råvarer er ingen hemmelighed og de mange besøgende på Madens Skueplads i inco, Glostrup, blev forkælet med en lang række nyheder og et varierende udvalg af lækre varer klar til brug i køkkenerne.
Der er gang i foodservicebranchen, det er heller ingen hemmelighed. Messesæsonen for de madprofessionelle er for alvor sparket i gang og det syner til, at branchen bare går en vej – og det er fremad. Hos inco i Glostrup havde AB Catering, BC Catering og inco slået sig sammen og holdt en fødevaremesse for både kunder og potentielle kunder, og de kunne nyde godt af nyheder fra et bredt udsnit af de leverandører, de til dagligt kan handle med igennem grossisterne. 120 udstillere forkælede gæsterne med smagsprøver, inspiration og ikke mindst en masse nyheder, der skal være med til at præge køkkenerne de kommende år.
Forbrugerne vil have kræs til ganen
En trend vi ser på tværs af forbrugersegmenter, er interessen for produkter af høj kvalitet. Vi vil gerne forkæles og have oplevelser ud over det sædvanlige. Der var rig mulighed for at blive forkælet med specialprodukter, italienske og franske specialiteter, lokale råvarer og produkter og så var der også lige chokoladen. De fleste af os har nok en lille svaghed for chokolade, og hvis du er en af dem, så skal du ikke snyde dig for den oplevelse det er, når man smager på et stykke Oialla chokolade. Rasmus Bo Bojesen, som nogle vil genkende som indehaveren af Tårnet på Christiansborg eller ham med de timian- og karryfyldte chokolader og altså også manden bag Oialla, kunne på Madens Skueplads afsløre, at det fremover vil være muligt at købe deres 60 grams plader hos grossisterne.
Mad der taler til den gode samvittighed
Mens smagsløgene skal forkæles af den gode og eksklusive smag, så står det klart, at vi også fortsat skal forkæle vores samvittighed. Flere og flere producenter introducerer fri-for produkter. Fri for kød, fri for laktose, fri for allergener, men bestemt ikke fri for den gode smag. Plantefars har taget fødevaremarkedet med storm og havre- og mandeldrikke vinder også efterhånden indpas. Is og ostelignende produkter fås vegansk og man kan efterhånden lave et helt måltid, uden at gøre brug af traditionelle produkter. Et af de nye fri-for produkter, vi faldt over, er et køderstatningsprodukt baseret på solsikkeprotein. Nogle af de udfordringer køderstatningerne har, er et få biddet med og her imponerede Økologisk Solsikke Hak, som Svansø kalder produktet. Produktet er helt fri for soya og så er det dejligt nemt at bruge. En oplagt måde at bruge produktet på, er i en kødsovs, og her bager du sovsen op og tilsætter Solsikke Hak 10 minutter før retten er færdig. Resultatet ligner en kødsovs, som hvis du brugte hakkekød, men til ca. den halve pris og med en smag og bid, som nærmer sig kødets.
Det var altså en vellykket messe i butikken i Glostrup og virksomhederne bag Madens Skueplads var da også begejstrede for fremmødet, både blandt gæsterne og udstillerne. De fortæller til FødevareFOKUS, at de allerede nu er gået i tankeboks for at finde ud af, hvordan de kan gøre næste års messe endnu bedre.