White Guide lancerer sin 2019 guide ved en kæmpe prisfest i kødbyen og du kan komme med. Inden den store fest vil der desuden være mulighed for at tilegne sig ny viden på et trendseminar om terroir under havet, eller merroir, som de kalder det.
Søpølse på Noma, stegte sæltarme i Nuuk og suveræne søpindsvin på Færøerne er bare nogle af de mange specialiteter, White Guide i år har sat til livs i jagten på kongerigets ypperste restauranter. For femte år i træk har guidens uafhængige anmelderkorps rejst land og rige rundt med hvæsset pen, og konklusionen er klokkeklar: De 153 restauranter, som er blevet optaget i White Guide 2019 repræsenterer et niveau i dansk gastronomi, som er højere end nogensinde. Tallene i årets White Guide taler deres eget tydelige sprog – antallet af restauranter med de højeste udmærkelser ‘Mesterklasse’ og ‘Global Mesterklasse’ er steget fra 52 sidste år til 65 i år. Samtidig er løbet spidset til i den absolutte top, hvor det i år er de mindste marginaler, der er afgørende.
Trendseminar om maritimgastronomi
Den slags præstationer kræver en behørig fejring, og mandag d. 19. november kl. 15.00-18.00 lanceres årets White Guide med en kæmpe prisfest i Kødbyen, hvor SOHOs stilfulde lokaler danner ramme om kåringen af ‘Årets Restaurant’, ‘Årets Nye Restaurant’ og en lang række andre priser til branchens ypperste aktører. Inden prisfesten vil der være mulighed for at tilegne sig ny viden på et trendseminar om ‘merroir’ – altså terroir under havoverfladen – med inspirerende oplæg fra førende madeksperter og maritime madaktører. Ikke mindst byder seminaret naturligvis på både frokost og talrige smagsprøver på østers og andre af havets flotteste råvarer.
Maritim gallamiddag på Sølyst
Det maritime fokus fortsætter kl. 19.00 samme aften ved den efterfølgende ‘Merroir-gallamiddag’, som igen i år finder sted på pittoreske Sølyst i Klampenborg. Her vil der være mulighed for at gnubbe skuldre med nogle af de største personligheder i branchen og nyde en storslået middag med alt det bedste fra havet. Menuen er komponeret af Sølysts køkkenchef Sylvester Andersen (tidligere souschef på AOC) i samarbejde med de færøske kokke Rói Mikkjalson og Teitur Christensen, køkkenchef på Áarstova og Fútastova i Tórshavn . Glæd dig til en maritim opdagelsesrejse i selskab med luksuschampagne, kaviar i topkvalitet, Gillardeau-østers, friskfanget dansk fisk og ikke mindst verdens bedste søpindsvin direkte fra Færøerne. Har du ikke mulighed for at deltage i middagen mandag d. 19., har du også chancen torsdag d. 22. kl. 19, hvor ‘Merroir-middagen’ gentages med fuldt udtræk.
Billetter til lanceringen: her.
Billetter til trendseminar: her.
Billetter til ‘Merroir’-gallamiddag: her.