De tre danske kokkelandshold – Kokkelandsholdet (senior), Kokkelandsholdet (junior) og Cateringlandsholdet melder alt klar til VM i Luxembourg. Holdene har forberedt sig grundigt henover de seneste måneder med en lang række træningssessions og testmiddage, og holdene meldes i god form.
Der er store forventninger når VM skydes i gang på søndag. For både talent og tidligere resultater forpligter.
– Målsætningen er, at juniorholdet henter Guld i varmt køkken, samt i disciplinen “live-cooking” og får en samlet placering i Top tre, siger Ulla Pedersen, der er Team Manager for junior og senior
Også seniorholdet ligger godt til topplaceringer.
– Vi forventer at vinde Guld i varmt køkken, og dermed forsvarer vores samlede tredjeplads fra OL. Når det kommer til koldt køkken, har vi arbejdet hårdt for at opnå Guld i denne disciplin og forventningen er, at det lykkes denne gang, slår Ulla Pedersen fast. Hun håber, at seniorholdet samlet set, får en plads mellem de syv bedste nationer. Samlet deltager 75 hold fra fem kontinenter ved VM.
Retter testet i Silkeborg og Odense
De to landshold har arbejdet hårdt forud for VM, og løbende testet VM-menuen.
– begge hold har trænet sammen 2-3 dage en gang om måneden, hvor der er udviklet, afprøvet og smagt på alle elementer, ligesom kokkene har taget stilling til harmonien i og sammensætning af retterne, fortæller Ulla Pedersen.
Det er sket ved en række prøvespisninger for hhv. 70 og 110 test-spisere på Cookery i Odense og College360 HR i Silkeborg, hvor erhvervsskolerne og lokale virksomheder blandt andet har hjulpet til på tjenersiden og med råvarer.
– for begge holds vedkommende har det været vigtigt at have fokus på den gode råvare, og gerne så lokal/regional som muligt. Derfor bruger vi også fx dansk vildt og lam samt skal- og bløddyr fanget i danske farvande, grøntsager både fra større gartnerier men også fra små lokale producenter flere steder i landet, ligesom vi anvender økologiske danske mejerivarer og specialoste, fortæller Ulla Pedersen.
Ungt Cateringlandshold stærkt på vej
Cateringlandsholdet har kun fire år på bagen, men ambitionerne er absolut ikke mindre end hos de to øvrige landshold.
– det har været en fornøjelse at være med til at starte holdet op og se, hvor langt vi er nået indtil videre med samlet sølvmedalje og en femteplads ved VM i 2014 i Luxembourg, og hvor vi byttede femtepladsen pladsen ud med en guldmedalje og en tredjeplads ved OL i Erfurt i Tyskland i 2016, fortæller Team Manager Tonny Meyer.
Og holdet har arbejdet stenhårdt for leve op til de allerede opnåede resultater.
– jeg tror, at vi kan gå hele vejen, hvis vi ikke laver fejl, og dommerne og gæsterne kan lide buffet. Vi er i stærkeste opstilling, når det gælder smag, sammensætning af maden samt madens visuelle præsentation. Nu skal vi kæmpe det, vi har øvet og trænet de sidste to år, siger Tonny Meyer.
Cateringlandsholdet skal i ilden på søndag, hvor man skal lave en varm buffet. Kokkelandsholdet Senior skal også i ilden søndag (varm) og onsdag den 28. november (kold). Juniorerne konkurrerer med koldt mandag og varmt onsdag.
De tre danske Kokkelandshold består af 32 kokke og hjælpere:
Kokkelandsholdet – Senior:
Nicolas Jørgensen (Restaurant Substanz), Mads Søndergaard (Masterchef på TV3 mv.), Martin Sørensen (Hounö), Mikkel Kjølhede (Skafferiet), Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord), Tommy Jespersen (Falsled Kro), Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining), Frederik Bach (Molskroen), Daniel Guldmann (Aramark/Maersk), Gabriel Alhgreen (Vanilla Chocolatier & Konditori), Frederik Pedersen (Hotel Danica) og Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord).
Kokkelandsholdet – Junior:
Kasper Corell (Restaurant Uformel), Kenneth Frederiksen (Restaurant Miro), Michael Nørtoft (Ti Trin Ned), Rasmus Bermann (Alchemist), Mike Simonsen (Les Trois), Mette Justesen (Kähler Villa Dining), Nicolai Dahl Jensen (Anlægspavillionen), Jakob Jensbye (Anlægspavillionen), Mounir Carstensen (LE Gourmet) samt træner Mikkel Laursen (Restaurant Anker)
Catering Landsholdet:
Dennis Nielsen (Vola A/S), Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy), Christina Larsen (Cheval Blanc), Steven Damkilde (SimplyCooking A/S), Søren Olsen (Eurest-Compass Group), Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group), Casper Bøgeskov (SMPL Food), Claudia Svane, Dan Lauritzen samt træner Tonny Meyer (Meyer KPC)