Spar strøm, spar penge og spar miljøbelastning. Det er i korte træk, hvad Ken Storkøkkens nye tilbud til storkøkkener går ud på. Uden at gå på kompromis med kvaliteten i arbejdet og produktet vel at mærke.
Der er et enormt forbrug af strøm i de danske storkøkkener og kantiner, og selvfølgelig kræver et moderne storkøkken meget strøm. Der er opvaskemaskiner, køle- og fryserum, ventilation, ovne, komfurer og meget mere – alle strømforbrugere og alle maskiner, der er nødvendige, for at køkkenet fungerer til dagligt. Men meget kan spares ved at kigge på daglige vaner og ved evt. at udskifte gammelt udstyr med nyt og mere strømbesparende. Det hele handler om at være bevist om strømforbruget og hvordan det fordeler sig.
Med kampagnen ”Fang Fråserne” sætter Ken Storkøkken fokus på netop det. Fråserne er betegnelse på alle de mere eller mindre skjulte steder i køkkenet, der forbruger mere strøm end nødvendigt. Kort sagt, hvor der ubevidst fråses med strømmen. Sammen med Flexmeter har Ken Storkøkken udviklet en metode, der gør det muligt at måle strømforbruget over tid helt ned på den enkelte maskine. Sådan en måling giver køkkenerne en mulighed for at få helt detaljeret kendskab til fordelingen af strømforbruget og dermed også en mulighed for at sætte ind præcis, hvor det virker.
Vi har indtil videre arbejdet sammen med over 50 storkøkkener. Og alle har opnået en besparelse på strømforbruget. Nogle ved at ændre- i denne sammenhæng- uhensigtsmæssige vaner, andre ved at skifte gammelt udstyr ud med nyt, der alene i strømbesparelse tjener sig hjem på kort tid. Og ikke mindst er der blevet skabt en bevidsthed blandt medarbejderne om at være opmærksom på forbruget, fortæller Lars Janke, energikonsulent fra Ken Storkøkken.
Ken Storkøkken tilbyder et forløb, hvor det konkrete strømforbrug kortlægges og analyseres og hvor vi sammen finder frem til, hvor fråserne lever. Efterfølgende gives råd og anbefalinger til, hvor og hvordan der kan spares strøm. Og dermed også penge. Et forløb strækker sig samlet over ca. 5 uger. Deres måleudstyr kan installeres uden gene for arbejdet i køkkenet. Jeres strømforbrug og – fordeling bliver målt over to 14-dages perioder. Allerede efter første måling bliver de mest synlige fråsere tydelige og I kan starte besparelserne. Slutteligt udarbejder Ken Storkøkken en energirapport med et samlet overblik og konkrete forslag til strømbesparende tiltag.