Foodservice virksomsomheden Hørkram Foodservice tog i juni 2016 det første spadestik til en massiv udvidelse af deres facaliteter i Sorø, som efter færdiggørelsen nu giver deres 26.000 varenumre hele 62.000 m2 at boltre sig på
Hørkram har igennem de sidste 5 år oplevet en omsætningsvækst på mere end 75 %, hvilket har gjort at de i deres centre i Sorø og Hørning har haft behov for meget mere plads. Da borgmester Gert Jørgensen i juni 2016 tog det første spadestik til et byggeri, der har kostet i omegnen af 425 mio., havde Hørkrams mange varer 30.000 m2 at boltre sig på og i dag er det altså hele 62.000 m2.
– Det føles som om, at det ikke er så længe siden vi sidst inviterede til reception, siger viceadministrerende direktør i Hørkram Foodservice Preben Kristensen med henvisning til den flotte juni dag i 2016.
– Inden for de sidste seks år, har vi på vores to centre udvidet med mere end 60.000 m2, hvilket har givet os en lang række nye muligheder i forretningen, forsætter han.
De muligheder er blandt andet det store fokus på egne forretninger i forretningen, deres såkaldte Culinars, hvor det sidste skud på stammen er deres fiskesatsning Sea Culinars som råder over 1.000 m2 i de nye bygninger i Sorø.
– Tanken med at lave vores egen fiskeproduktion var, at vi gerne vil kunne levere fisk og skaldyr af høj kvalitet til hele Danmark – og med vores eget set-up. Ved at fastholde ideen om at have alt under ét tag, altså kunne levere alle varegrupper, kan vi selv sikre, at hastighed, kvalitet og logistik går op i en højere enhed, og det betyder større leveringssikkerhed for vores kunder, fortalte Preben Kristensen til Food&Drink i efteråret.
Det omfattende byggeri har sikret Hørkram større køle- og frostlagre, ligesom der er blevet bygget større lagerfaciliteter til virksomhedens nonfood-afdeling. Desuden er både køle- og frostekspedition blevet udvidet, og Hørkrams egen kødopskæring har også fået bedre plads. Ydermere er Hørkrams kontorfaciliteter blevet udvidet for at imødekomme den voksende administration, og endelig har udbygningen altså også givet plads til Hørkrams nye fiskeproduktion.
– Udvidelsen af vores centre, både her i Sorø og i Aarhus, sikrer, at vi er gearet til mere vækst i fremtiden. Vi har en god tilvækst af nye kunder, men størstedelen af vores vækst kommer faktisk igennem vores eksisterende kunder, som vælger at købe flere varegrupper hos os. Derfor regner vi med øget vækst i en lang række af vores kategorier, herunder frugt og grønt, kød, fisk og nonfood, fortæller Preben Berg Kristensen, og fortsætter:
Vores center i Sorø er Danmarks største foodservicecenter, og vi er det eneste center med inhouse egenproduktion, så vi føler, at vi er godt rustet til at gå fremtiden i møde.