På Japan-besøget overrakte Kronprins Frederik og udenrigsminister Anders Samuelsen Eksportforeningen Diplom og H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje til Toshio Kawarabuki, bestyrelsesformand og CEO i den japanske restaurantkæde Matsuya Foods Co., Ltd. Han modtager hæderen for sin rolle som initiativtager og primus motor bag restaurantkædens store import af dansk svinekød.
Hvert år sender Danish Crown cirka 1.000 tons forarbejdet svinekød fra Danmark til restaurantkæden Matsuya Foods Co., Ltd i Japan. Fødevaremarkedet i landet er præget af traditioner og mange mellemled, og derfor er bestyrelsesformand og CEO Toshio Kawarabuki en af de første i foodservice sektoren, der har taget initiativ til direkte samhandel med Danish Crown.
– Toshio Kawarabuki og hans retaurantkæde er en tæt kunde og samarbejdspartner for Danish Crown. Det gælder også i lavprisperioder, hvor Toshio Kawarabuki har valgt det stabile samarbejde med os fremfor de leverandører, der kan presse priserne mest, siger Søren Tinggaard, vicedirektør i Danish Crown.
Beskæftiger 100 medarbejdere i Ringsted
Toshio Kawarabuki har været kunde hos Danish Crown i ti år. I den periode har han og Danish Crown udviklet samarbejdet, der i dag er centreret omkring forarbejdede varer, som er klar til brug i de japanske restauranter.
– Vi har oprettet en særlig afdeling på vores fabrik i Ringsted, som beskæftiger 100 medarbejdere. Her har vi brugt en del ressourcer på at indkøbe udstyr og oplære medarbejderne, så vi er i dag er i stand til at levere specialprodukter til Matsuya Foods Co., Ltd. Det er for eksempel bestemte udskæringer og råvarer, der er pakket i potionsstørrelser, fortæller Søren Tinggaard.
Danish Crown forventer at fortsætte det gode samarbejde med Toshio Kawarabuki, og vil derudover også kigge på nye distributionskanaler.