Den lyserøde chokolade, Ruby, er den 4. kategori af chokolade og fredag blev den tilgængelig i Peter Beiers danske butikker.
Vi kender alle de tre gængse kategorier af chokolade: mørk, mælk og hvid og ruby er altså den fjerde nye type vi skal stifte bekendtskab med. Bønnen blev opdaget af den belgiske chokolade gigant Barry Callebaut for mere end ti år siden, men det har taget tid at udvikle og kultivere bønnen, så den kunne lanceres som en kommerciel chokolade. Ruby endnu produceres i begrænsede mængder og i skrivende stund, kan man i detailhandlen kun smage chokoladen i form af Kit Kat-barer i Shanghai og fra mandag fåes den lyserøde Kit Kat også i England. Kit Kat barerne har et relativt lavt kakaoindhold og kan altså ikke nærme sig chokoladekvaliteten som man kan finde hos Peter Beier.
Men nu er Ruby RB1, som er produktet kommer til at hedde, altså på trapperne herhjemme.
– Vi er meget stolte af at kunne introducere denne nye 4. kategori af chokolade under Callebaut, samt tilføje ´RB1´ til sortimentet af belgisk chokolade af høj kvalitet, siger Mina Oskarsdottir Semlali, Marketing Manager Barry Callebaut Denmark ApS.
Ruby RB1 har en karakteristisk rød farve og en frugtrig smag med friske syrlige noter, som vil give de professionelle chokolademagere, konditorer og kokke helt nye muligheder for kreative smags- og råvaresammensætninger. Da tilgængeligheden af Ruby bønnen på markedet er begrænset, har Barry Callebaut Denmark i første omgang valgt at introducere RB1 gennem en enkelt kunde på det danske og nordiske marked: Peter Beier Chokolade.
– Vi har valgt denne strategi for at skabe opmærksomhed omkring Ruby i Danmark, samt få muligheden for at være med blandt de første markeder der lancerer RB1 chokoladen, siger salgsdirektør Preben Dinsen.
– Alternativt skulle vi vente til september måned, hvilket er tilfældet med de øvrige europæiske markeder. Vi er bevidste om risikoen ved denne strategi, men forventer Ruby ´RB1´ vil skabe en stor efterspørgsel i markedet. En efterspørgsel vores mange loyale kunder vil få rig mulighed for at efterkomme med deres egne specifikke kreationer. Det er mere end 80 år siden vi sidst revolutionerede chokoladeverdenen – Da den hvide chokolade blev introduceret efter 1. verdenskrig. Vi forventer at Ruby chokoladen er skabt for at leve sit helt eget liv som den 4. kategori indenfor chokolade og ikke mindst lige så længe som de øvrige 3 kategorier.
RB1 bliver tilgængeligt til hele det danske og nordiske marked fra 1. september 2018. Grundet stor efterspørgsel forbereder Barry Callebaut Denmark dog kunderne på, at forsinkelser kan forekomme.